ITWatch

Snapchat står foran nedtur med risiko for aktiesalg

Amerikanske Snapchat har indtil videre skuffet investorerne. Det kan sende aktieværdien nedad, lyder det fra markedsanalytiker.

Forventningerne var store, da Snap, der står bag Snapchat, blev noteret på Børsen. | Foto: /ritzau/AP/Mark Lennihan

Børsnoteringen af Snapchat har indtil videre været en skuffelse for investorerne, og aktiekursen kan også komme under pres i mandagens handel, hvor der ellers er udsigt til generelle stigninger på det amerikanske aktiemarked.

Aktien i Snapchat, der giver brugerne mulighed for at sende korte billeder og videoer, kan ifølge Marketwatch blive ramt af et salgspres, da en stribe af selskabets aktionærer - herunder en lang række medarbejdere - har mulighed for at sælge aktier.

Det skyldes udløbet af den såkaldte lock-up-periode, der begrænser aktionærernes ret til at sælge aktier i et tidsrum efter børsnoteringen.

Ifølge Marketwatch kan der komme 957 mio. ekstra aktier i omløb mandag, hvilket skal ses i forhold til de 200 mio. aktier, som blev solgt i forbindelse med børsnoteringen tidligere i år.

Snapchat blev børsnoteret i marts til 17 dollar per aktie, men efter en kortvarig optur til omkring 27 dollar er aktien faldet til 13,81 dollar fredag. Flere investorer har udtrykt bekymring for Snapchats evne til at tjene penge på sigt i konkurrencen med særligt Facebook.

Snapchat-aktien falder mandag 3 pct. i formarkedet til 13,40 dollar og går dermed imod den generelle tendens på markedet, hvor der er udsigt til stigende kurser.

En lille time før åbningen peger futures i retning af stigninger på 0,1-0,3 pct. for de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Elbilproducenten Tesla har udsigt til en positiv mandag, efter at selskabet har sendt den første udgave af Tesla Model 3 på gaden.

Bilen er den første af sin slags, som er henvendt mod den brede skare af bilkøbere, mens de første to modeller er i kategorien for luksusbiler.

Ifølge Teslas topchef, Elon Musk, er der allerede lavet 500.000 reservationer på den nyeste model, skriver Marketwatch. Tesla-aktien stiger 1,5 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Er der slet ikke noget, der kan bremse Facebook? 

Fire måneder efter drømmestart - nu er Snapchat 89 mia. kr. mindre værd 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs