ITWatch

IBM lover overskud indenfor tre år

IBM leverede sidste uge endnu et underskud, og dermed har den amerikanske gigant tabt penge i en årrække i Danmark, men direktør lægger an til hurtig vending, skriver Børsen.

Foto: /ritzau/AP/Mark Lenihan

IBM Danmark henter endnu et underskud, men indenfor bare tre år skal det vendes.

Det siger IBM's danske direktør Henrik Bodskov til Børsen.

Til avisens spørgsmål, om det er "fair" at vente et overskud om fem år i selskabet, siger han, at det bør komme om allerede tre år.

IBM har tabt penge i Danmark i en årrække, og det er blandt andet store sager, der tynger.

Således skriver selskabet i regnskabet, at der verserer en stribe juridiske tvister, der kan koste selskabet op til en halv milliard kroner.

"Selvom det endelige udfald af disse sager ikke kan forudses, udgør det samlede andrag ifølge modpartens opgørelse en udgift i størrelsesordenen 500-600 mio. kr. IBM Danmark er ikke enig i beløbets størrelse," skriver selskabet i regnskabet ifølge Børsen.

Henrik Bodskov tilføjer, at når IBM's samlede omsætning falder, skyldes det transformation af forretningen i Danmark.

IBM afskedigede 300 sidste år.

Mere fra ITWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs