It-branchen i førersædet på Wall Street

De amerikanske aktieinvestorers begejstring over it-aktierne fortsatte mandag, hvor Nasdaq-indekset blev sendt til endnu en rekord på en dag.
RITZAU FiINANS

Begejstringen for it-aktier blandt amerikanske investorer holdt ved mandag. Det skete på en dag, hvor de traditionelle selskaber havde det svært, idet troen på præsident Donald Trumps evne til at øge væksten i stigende grad er fordampet.

S&P 500-indekset sluttede med et plus på knap 0,2 pct. til 2388,33. Det tunge Dow Jones-indeks endte med et fald på godt 0,1 pct. til 20.913,46, mens Nasdaq-indekset lagde sig i overhalingsbanen med et plus på 0,7 pct. og dermed føjede endnu en rekord til de tre andre, som er opnået i løbet af den seneste uge. Indekset lukkede i 6091,60.

Tirsdag morgen fortsætter billedet, idet S&P- og Dow Jones-futures falder en anelse, mens Nasdaq-futuren er let positiv.

De store tech-selskaber var mandag modvægt til en serie svage økonomiske data, der i stigende grad vurderes at give udtryk for den skuffelse, som breder sig over præsident Trumps mange uindfriede løfter.

"De økonomiske data i dag skaber en vis investornervøsitet forud for jobrapporten på fredag," siger senioranalytiker Matt Miskin fra John Hancock Investments i Boston til Reuters.

Men de solide regnskaber for første kvartal har retfærdiggjort værdiansættelsen og holdt hånden under markedet, hvor S&P 500-virksomhederne handles omkring 20 pct. over de langsigtede gennemsnitsbaserede fremtidige indtjeningsestimater.

"Det ser ud til at blive den stærkeste indtjeningssæson i flere år. Det har ligesom fået investorerne til at søge tilbage til aktier og især mod de virksomheder, hvor det går godt," siger investeringschef Peter Tuz fra Chase Investment Counsel i Virginia til Reuters.

Mandagens PMI- og ISM-aflæsninger fra indkøbscheferne i industrien skuffede i forhold til den forventede udvikling, og privatforbruget var uændret, mens den vigtigste inflationsindikator - den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål, PCE Core - registrerede det første månedlige fald siden 2001.

It-selskaber i front

Det var tech-selskaberne, der med en sektorstigning på 0,9 pct. holdt markedet oppe.

Apple, der er regnskabsaktuel senere tirsdag, steg godt 2 pct., mens Microsoft, Facebook og Googles moderselskab, Alphabet, steg mellem 0,9 og 1,5 pct.

Twitter indgik en aftale om video-streaming med nyhedsbureauet Bloomberg, og investorerne kvitterede ved at sende Twitter-aktien 6,4 pct. op.

It-selskaberne fik følgeskab af finansaktierne, der havde en usædvanlig volatil dag. En bemærkning fra præsident Trump, om at han overvejer at splitte de store banker op, sendte sektoren i svingninger, men dagen endte med et plus på 0,5 pct.

I bund lå telesektoren og forsyningsselskaberne med kursfald på henholdsvis 0,8 pct. og 0,7 pct.

Plantronics, der er konkurrent til danske GN Audio, leverede regnskabstal for fjerde kvartal af regnskabsåret 2016/17.

Selskabet formåede hverken at leve op til egne eller markedets forventninger i de første tre måneder af 2017, hvor et svagt salg i forbrugersegmentet trak ned.

Men det justerede resultat lå et godt stykke over analytikernes estimater, og Plantronics-aktien steg 4,8 pct.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr

Softwareboss glæder sig til degradering

For abonnenter