ITWatch

Netflix runder 100 millioner abonnenter i denne uge

Netflix fortsætter med at vokse og når milepæl senere på ugen. Årets første kvartal var det bedste i selskabets historie, men væksten lever dog ikke op til forventningerne.

Foto: PR/Netflix

Streamingtjenesten Netflix fortsætter med at øge antallet af abonnenter, der betaler for at kunne se film og serier, når de har lyst.

I selskabets regnskab for første kvartal, der blev præsenteret mandag, kan man læse, at tjenesten regner med at runde abonnent nummer 100 mio. senere i denne uge.

For et år siden havde Netflix 81,5 mio. abonnenter, men der kommer altså hele tiden nye til, både i hjemlandet USA og i resten af verden.

Amerikanerne er dog fortsat i overtal. 1. april abonnerede 50,85 mio. amerikanere på tjenesten, mens der var 47,9 mio. internationale kunder.

De lagde sammenlagt 2,64 mia. dollar i kassen, svarende til 18,5 mia. kroner.

På bundlinjen var der 178 mio. dollar tilbage, hvilket er mere end seks gange så meget som overskuddet for samme periode sidste år.

Det var samtidigt det bedste kvartal i selskabets historie og det første, hvor den internationale del af forretningen gav overskud.

Overskuddet forventes dog at falde i andet kvartal, fordi Netflix fortsat poster store summer i nye programmer. Ifølge Bloomberg har Netflix sagt godt for serie- og filmprojekter for 15,3 mia. dollar over de næste fem år.

Netflix-aktien er steget med 19 pct. i år, men regnskabet ser dog ud til at få kursen til at falde lidt igen, fordi investorer og analytikere havde forventet endnu kraftigere vækst.

Netflix har ekspanderet massivt uden for USA de senere år og er nu oppe på at kunne modtages i 190 lande.

Selskabet venter fortsat på at få lov til at komme ind på det kæmpestore kinesiske marked, som man forventer sig meget af.

"Vi oplever kraftig vækst og tilfredse kunder i Latinamerika, Europa og Nordamerika."

"Vi gør solide fremskridt i forhold til at forbedre vores indhold, så de matcher den lokale smag, i Asien, Mellemøsten og Afrika. Men vi har stadig meget arbejde tilbage i de områder, præcist som vi havde i Latinamerika for et par år siden," skriver Netflix i sit regnskab.

/ritzau/

Mere fra ITWatch

Når direktøren forsvinder

Analyse: To store it-virksomheder i Danmark har sagt farvel til deres direktør uden forklaring og har lukket ned for yderligere kommentarer overfor omverdenen.

Penneo øger omsætning og underskud

Tech-selskabet, der i april flyttede fra First North til hovedbørsen, gik markant frem i første kvartal. Selskabet investerer massivt i vækst, og nedjusterer derfor forventningerne til driftsindtjening markant.

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Hollandsk tech-investor retter blikket mod Danmark

Med en ny milliardfond i ryggen har den hollandske investor Endeit Capital fokus på at interessante investeringsemner på det danske marked. ”Vi har været og er i dialog med danske iværksættere,” lyder det fra Endeits nordiske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs