Danske it-virksomheder leverer den ene rekord efter den anden

Det går godt for den danske it-branche. De seneste regnskaber for en række virksomheder viser rekorder for både top- og bundlinje. Det er der tre helt klare årsager til. 
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
TENNA SCHOER

Netcompany, Nianet, Columbus. De tre danske it-selskaber kan alle bryste sig af, at det går så godt som aldrig før. Og de er ikke alene. Computerworld har lavet en gennemgang af en stribe regnskaber fra it-branchen, og generelt klarede de sig rigtig godt i 2016.

Ydermere er der god sammenhæng mellem top og bund i regnskaberne. Eksempelvist oplevede Netcompany en stigning i omsætningen på 18,5 procent til 900 millioner kroner – mens resultatet steg med tre millioner til 210 millioner kroner.

Der er tre overordnede årsager til, at det igen er blevet sjovt at arbejde i it-branchen: Danske virksomheder og det offentlige har for alvor sat it og digitalisering højt på prioriteringslisten, den danske økonomi klarer sig bedre, og der er flere penge til at investere. Dertil kommer, at it-branchen har lært af finanskrisen og i dag har en bedre balance mellem omkostninger og indtægter.

I en større gennemgang af regnskaber for knap 500 it-virksomheder beskriver Computerworld, at antallet af selskaber med underskud faldt fra 91 til 82 på et år, mens størrelsen af det samlede underskud blev mere end halveret til 1,7 milliarder kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også