Columbus-topchef ser investeringstøven som positivt

For topchefen i Columbus er der ingen krisetegn at spore i it-branchen. Kunderne vil hurtigere se et afkast af deres it-investeringer, og det er positivt for Columbus, siger Søren Krogh Knudsen. 
Søren Krogh Knudsen havde kun været adm. direktør i et halvt år, da han fik ansvaret for at afvikle den russiske del af forretningen. | Foto: PR
Søren Krogh Knudsen havde kun været adm. direktør i et halvt år, da han fik ansvaret for at afvikle den russiske del af forretningen. | Foto: PR

Selvom appetitten for at investere i store it-systemer er kølnet en anelse med stigende renter, mener topchef Søren Krogh Knudsen i en af landets største it-konsulenthuse Columbus, at det faktisk er en god ting.

”Når usikkerheden stiger, så skal investeringshorisonten være kortere. Kunderne efterspørger i langt højere grad en hurtigere værdiskabelse, det man på godt dansk kalder time to value,” siger han til ITWatch ovenpå en række af artikler om, at omsætningen over en bred kam i it-branchen er halveret

Umiddelbart kunne man tro, at det er dårligt for forretningen, at projekterne bliver brudt ned i mindre bidder, fordi kontrakterne bliver kortere, og skal forhandles oftere. Men den positive effekt ved rykke tæt på sine kunder, opvejer ifølge Søren Krogh Knudsen den øgede omkostning.

”Jeg finder det positivt på den lange bane, fordi projekterne kører bedre. Når man bryder det ned i mindre bidder end man gjorde for ti år siden, fordi man ret hurtigt tager nogle stik hjem, og får testet om systemet virker efter hensigten,” siger Søren Krogh Knudsen.

Geopolitisk uro

Hos Columbus kommer knap en femtedel af omsætningen fra det danske marked, som i årets første kvartal lød på en fremgang på 23 pct. til 259 mio. kr. Dog falder den samlede omsætning fint i hak med IT-Branchens tal på 7,6 pct., da omsætningen for hele Columbus i første kvartal lød på en stigning på 7 pct. til 1,39 mia. kr.

Med til historien hører, at selskabet henter størstedelen af sin omsætning fra Sverige, hvor en svag svensk krone spiller ind – medregnet en konstant valutakurs, så lyder væksten for den samlede koncern på 10-12 pct, som er det tal Søren Krogh Knudsen navigerer skibet efter.

Hvilke udfordringer ser du for 2023?

”Lige i øjeblikket tyder det på, at inflationen er kommet under kontrol på de markeder, som vi er på. Og der ved at falde ro på rentestigningerne. Det er positivt for os. Og så har vi fokus på geopolitik, fordi en lang række af vores kunder er fremstillingsvirksomheder i hele verden, men det kan vi afhjælpe med en kortere investeringshorisont,” siger han.

Den geopolitiske uro har Søren Krogh Knudsen og Columbus følt på egen krop, for da krigen i Ukraine brød ud stod den nyudnævnte topchef med ansvaret for at afhænde den russiske gren af forretningen, som tidligere beskrevet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også