Palantir drønede op efter kvartalstal

Softwareselskabet leverede markant vækst på toplinjen i seneste kvartal, og det sendte Palantirs aktie i vejret. 
Foto: Arnd Wiegmann
Foto: Arnd Wiegmann
Af MarketWire

Amerikanske Palantir vandt 16,8 pct. i eftermarkedet mandag, da koncernen, der gør sig inden for dataanalysesoftware, i forbindelse med sit regnskab for fjerde kvartal for første gang forudser et helårsoverskud i 2023.

Palantir, der som formand har it-milliardæren Peter Thiel, som blandt andet er kendt for sin politiske støtte til den tidligere amerikanske præsident Donald Trump, regner med at opnå samlede indtægter i 2023 på 2,18-2,23 mia. dollar, mens det justerede driftsoverskud, EBITDA, ses ende i 481-531 mia. dollar.

Det skal sammenlignes med en forventning på Wall Street ifølge Bloomberg News om et salg på 2,28 mia. dollar og et driftsoverskud på 506 mio. dollar.

Investeringsbanken Citigroup anbefaler da også, at investorerne sælger aktien på baggrund af mandagens kursfremgang, fordi omsætningsvæksten bremsede yderligere op, og fordi en ”skuffende prognose” stadig ikke anses at være særlig ”konservativ”.

Palantir leverede ellers i sit fjerde kvartal en stigning i omsætningen på 18 pct. til 509 mio. dollar mod ventede 505 mio. dollar.

Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 122 mio. dollar. Her var ventet 86 mio. dollar.

Det justerede nettoresultat blev på 96 mio. dollar mod et bud på Wall Street på 65 mio. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 4 cent sammenlignet med et konsensusestimat på 3 cent ifølge Bloomberg News.

”Med dette resultat er Palantir rentabelt. Dette er et vigtigt øjeblik for os og vores støtter,” siger Alex Karp, administrerende direktør i Palantir, i regnskabet.

Det ikke-justerede nettoresultat blev til et overskud på 31 mio. dollar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også