Digital Realty fortsætter ekspansionstogtet i Norden

Som en verdens største datacenteroperatører følger stordrifsfordele, og med øget interesse for co-locations, er nordisk topchef optimistisk: ”Vi vokser, vi udbygger og vi ansætter nye mennesker.”
Foto: Interxion/pr
Foto: Interxion/pr

Datacenterleverandøren Digital Realty med over 300 datacentre fordelt på seks kontinenter har fået Pernille Hoffmann i spidsen i Norden. Hun ser muligheder i horisonten for at blive endnu større. 

”Vi er den leverandør, der kan tilbyde flest forskellige cloud- og serviceudbydere. Vores kunder er typisk nogen, der har behov for den del. Fysisk afstand til datacentrene spiller faktisk en ret stor rolle, når vi taler om at connecte op til cloud-udbydere, ”siger Pernille Hoffmann til ITWatch

Netop den pointe bliver delt af Henrik Hansen, der er adm. direktør i interesseorganisationen Datacenterindustrien. Han forudser, store spillere præcis som Digital Realty vil kæmpe om markedet for co-locations, hvor datacentrer med en plan for at genanvende varmen, står stærkt.

I årsregnskabet for den danske del af selskabet fra 2021, som er det seneste, kom selskabet ud med en omsætning på 171 mio. kr., mens overskuddet voksede med knap 32 pct. til 29 mio. kr. 

Med en stigende efterspørgsel for co-locations følger også en større konkurrence, men Pernille Hoffmann fremhæver alligevel, at som det ”markedsledende bindeled mellem førende cloududbyder”, er Digital Realty godt rustet til fremtiden.

”På det danske marked er der meget konkurrence, og den bliver ikke mindre. Det bliver vi selvfølgelig også ramt af som leverandør. Med konkurrence følger presset på priserne. Men vi tilbyder et topsikret sted for vores kunders udstyr, og det ved vores kunder også godt,” forklarer den nyudklækket ceo, som i et portræt i ITWatchs karrierenyhedsbrev udfolder, hvordan det er gå fra
finansdirektør til topchef.

Datacenterindustrien oplever en ændring i markedet, hvor skræddersyet løsninger for opbevaring af data finder indpas. Flere selskaber er blevet digitaliseret, men samtidig er branchen en del af en større trend om at hjemtage de kritiske dele af forretningen, som med Pernille Hoffmanns ord betyder, at opbevaring af data bliver hjemtaget fra fjerneskyen og lagt på et nærskyen i kundernes nabolag.

”Stort set alle virksomheder i dag er jo meget afhængige af, hvad deres digitale ansigt udadtil er,” siger hun.

Stigende strømpriser

Pernille Hoffmann forklarer, at på tværs af Danmark og Sverige har selskabet en håndfuld ledige stillinger. At finde mandskab til ekspansionen er ikke ligetil. 

”Vi vokser, vi udbygger og vi ansætter nye mennesker,” lyder det fra den nye nordiske topchef.

Hvis det lykkes at ansætte flere, runder Digital Realty Nordics 100 medarbejdere og tre datacentre. Men udgiften til medarbejderne er ikke den største post i regnskabet, det er strømmen, som holder centrene oppe 24/7.

Hvordan påvirker de stigende strømpriser jeres forretning?

”Vi har et stort centralt team, der ikke laver andet end at arbejde på at forhandle de bedste og laveste priser på plads, så det bruger vi rigtigt mange ressourcer på, men selvfølgelig dækker udgifter til strøm en stor del af vores omkostninger,” siger Pernille Hoffmann, som estimerer at mellem 30-50 pct. går til at holde computerne konstant tændt i datacentrene.

Datacentre bruger meget energi. Tal fra Digitaliseringsstyrelsen viser, at datacentrenes energiforbrug estimeres til at udgøre 2 til 3 pct. af verdens energiforbrug, mens datacentrenes strømforbrug forventes at udgøre 7-13 pct. af Danmarks samlede strømforbrug i 2030.

I slutningen af 2019 blev hollandske Interxion opkøbt af amerikanske Digital Realty for 56 mia. kr. En pandemi satte tempoet for sammenlægningen ned i gear. Først for nylig er mailadresserne blev opdateret, mens hjemmesiden for Interxion stadig er i brug. 

”I november gik vi i Norden over til at være Digital Realty, men fordi vi er et så stort selskab, så er det også en stor proces at ændre,” siger den nye nordiske topchef.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter