ITWatch

Twitter: iOS-ændringer rammer mindre end ventet

Trods et forlig i milliardklassen og udfordringer med Apples nye styresystem holdt Twitter omsætningen i seneste kvartal.

Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix

Aktien i det sociale medie Twitter steg i tirsdagens eftermarked med 1,1 pct., da tallene viste, at koncernens indtægter holder niveauet trods udfordringerne fra Apples nye styresystem, og selv om koncernen har indgået forlig, som koster 810 mio. dollar eller næsten 5,2 mia. kr.

Koncernen oplevede i sit tredje kvartal en stigning i omsætningen på 37 pct. til 1,28 mia. dollar mod ventede 1,29 mia. dollar.

Kvartalsindtægterne, koblet med en forventning om et salg i fjerde kvartal på 1,5-1,6 mia. dollar mod konsensus på 1,58 mia. dollar, peger i retning af, at Twitters annoncesalg er modstandsdygtigt over for reglerne i Apples nye styresystem, iOS 14, som kræver brugerens eksplicitte godkendelse, hvis en app-udvikler skal følge brugerens gøren og laden i andre apps.

Det vurderes generelt at skade mulighederne for at optimere salget, og det har blandt andet ramt Facebook og Snap, som begge har fået store kursklø efter tredje kvartal på den konto.

"Det er stadig for tidligt for Twitter at vurdere den langsigtede påvirkning af Apples privatlivsrelaterede iOS-ændringer, men indtjeningseffekten i tredje kvartal var mindre end ventet," hedder det i et brev til aktionærerne.

Forlig i milliardklassen

Twitters justerede underskud per aktie blev dog på minus 54 cent, sammenlignet med et ventet plus på 18 cent, ifølge Bloomberg News.

Det justerede nettoresultat endte i negative 434 mio. dollar mod et bud på Wall Street på et overskud på 147 mio. dollar. Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på negative 445 mio. dollar. Her var ventet et overskud på 320 mio. dollar.

Trods en omsætning tæt på det ventede er resultatet altså langt fra, og det skyldes altså hensættelsen på samlet 766 mio. dollar. Twitter har nemlig i perioden forliget et massesøgsmål med egne aktionærer og skal i den forbindelse betale knap 810 mio. dollar, men samtidig har koncernen modtaget knap 44 mio. dollar i forsikringsdækninger i samme sag og en tidligere sag.

Google-ejer øger omsætningen og overgår forventninger 

Cloud-forretningen vokser markant hos Microsoft 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs