ITWatch

Norlys-direktør efter fusion: Vi har undervurderet synergipotentialet

Energi- og fiberselskabet Norlys hæver driftsresultatet i 2020. Ifølge direktør er der nu endnu flere synergier at hente, efter at Eniig og SE er blevet til Norlys.

Foto: Norlys

Norlys landede i 2020 et driftsresultatet (ebitda) på 1,86 mia. kr. mod 1,65 mia. kr. året før, skriver Børsen.

Det positive resultat kommer i et år, hvor koncernen havde omkostninger for omkring 235 mio. kr. i forbindelse med at fusionere Eniig og SE til Norlys.

"2020 var det største integrationsår i virksomheden, og mange sværdslag med integrationen blev taget. Risikoen ved fusioner er, at mange mislykkes, eller at synergiskabelsen aldrig kommer hjem. Det her er min tiende integration, og denne her gang har vi faktisk undervurderet synergipotentialet," siger Niels Duedahl, adm. direktør i Norlys, til Børsen.

Oprindeligt var det tanken, at fusionen skulle sikre synergier for 250 mio. kr. årligt, men det mål er nu nået, og direktøren forventer, at der fremover vil være mulighed for synergibesparelser på omkring 400 mio. kr. om året.

Norlys gør klar til ny virkelighed med regulering

Norlys udfaser coax 

Mere fra ITWatch

Itm8 får nye ejere i stor handel

Kapitalfonden Axcel har købt it-virksomheden Itm8 i, hvad der ifølge Børsen er kapitalfondens største opkøb til dato. Partner erkender, at der er tale om en stor mundfuld.

Freelance it-konsulenthus lander rekordresultat

IT-konsulenthus landede i 2021 en omsætning på 618 mio. kr., og det er ny rekord for freelance-konsulenthuset. Usikkerheden i verden i forbindelse med pandemien og konflikten i Ukraine har haft positiv indvirkning på selskabets resultat, ifølge selskabets adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs