ITWatch

Tidligere TDC-ejere og amerikansk it-selskab i opgør med Skat

Skattestyrelsen kræver stort beløb fra de tidligere ejere af TDC, der sendte milliarder i skattely. Det samme gælder det amerikanske it-selskab Netapp. Parterne mødes i retten i næste uge.

Foto: Jens Dresling

Kapitalfondene Apax, Blackstone, KKR, Permira og Providence, der tidligere ejede TDC-koncernen, har modtaget et skattekrav fra de danske myndigheder, og parterne mødes i næste uge i Østre Landsret, skriver Finans.

Det samme gør det amerikanske it-selskab Netapp, som Skattestyrelsen kræver skal betale 180 mio. kr. i skat af udbyttebetalinger på 600 mio. kr. til Cypern – for de tidligere TDC-ejeres vedkommende er der tale om skat på milliardoverførsler til Luxembourg.

Begge sager er led i et opgør med multinationale selskaber, der har ført penge ud af lande, og som har været en årrække undervejs. I 2019 afgav EU-Domstolen en vurdering af flere principielle spørgsmål i forbindelse med sagerne, og det er baggrunden for, at de tidligere TDC-ejere og Netapp nu kan se frem til at få sagerne prøvet ved domstolene herhjemme.

Falder de i alt 150 sager, som de danske myndigheder har anlagt mod multinationale selskabers skattebetalinger herhjemme, ud til dansk fordel, vil der være tale om et tocifret milliardbeløb, der skal betales til statskassen.

Telegiganter går i hver sin grønne retning: Derfor har TDC droppet udskældte certifikater 

Tidligere TDC-boss nærmer sig formandspost i Nent 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs