ITWatch

Texas Instruments leverer over forventning i svært andet kvartal

Den amerikanske chipkæmpe Texas Instruments stiger i eftermarkedet efter overraskende udmeldinger om forventningerne til tredje kvartal.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske chip- og halvlederproducent Texas Instruments, der måske er bedst kendt for lommeregnere herhjemme, overraskede tirsdag aften markedet positivt med sine forventninger til tredje kvartal, da flere virksomheder nu øger deres lagre.

Aktien steg 0,8 pct. i eftermarkedet.

Texas Instruments venter et resultat per aktie i tredje kvartal på 1,14-1,34 dollar, mens det venter en omsætning i spændet 3,26-3,54 mia. dollar. Det var mere end ventet blandt analytikerne, der ifølge estimater indsamlet af Factset havde ventet en prognose om et overskud på 1 dollar per aktie og en omsætning på 3,1 mia.

For tallene i det netop overståede andet kvartal var der også bedre takter end ventet.

Indtjeningen per aktie steg til 1,48 dollar mod 1,36 dollar samme periode sidste år. Her var der ventet en indtjening per aktie på 87 cent. Omsætningen faldt 12 pct. til 3,24 mia. dollar i forhold til sidste år. Det var dog stadig over, hvad analytikerne havde ventet. Her var forventningen en omsætning på 2,95 mia. dollar.

Ifølge Rich Templeton, administrerende direktør og bestyrelsesformand for Texas Instruments, skyldes faldet i omsætning i høj grad nedgangen i bilbranchen, der er en stor aftager af selskabets chips.

Til gengæld oplever selskabet i øjeblikket, at flere kunder er begyndt at polstre sine lagre, i frygt for at der kan komme produktions- eller leveringsforstyrrelser i tredje kvartal.

Det er også derfor, selskabets forventninger til kvartalet overrasker positivt, da både bilproducenter og elektronikkæmper som Apple vil sikre sig, at de kan opretholde deres produktion.

Samtidig har Texas Instruments også selv tidligere meldt ud, at selskabet vil øge sit eget lager for at kunne følge med en eventuelt stigende efterspørgsel, skriver Bloomberg News.

Det er det første regnskab fra de helt store amerikanske producentvirksomheder i denne sæson. Det er derfor et væsentligt pejlemærke for, hvordan industrivirksomhederne har oplevet coronakrisen indtil videre.

Chipkæmpen Texas Instruments stiger trods lave forventninger

Chipproducent leverer bedre end forventet

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger