ITWatch

Britisk softwareselskab tabte 1 mia. dollar fra november til april

Britiske Micro Focus præsenterede halvårsregnskab tirsdag og blev efterfølgende sendt ned på børsen i London.

Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

Den britiske softwarevirksomhed Micro Focus har en hård dag på børsen i London, efter at det i sit halvårsregnskab tirsdag meddelte, at det har nedskrevet for 922,2 mio. dollar på grund af coronakrisen.

Det betød, at Micro Focus kom ud af halvårsregnskabet med et underskud før skat på 1,03 mia. dollar mod et overskud på 1,40 mia. dollar i samme periode året forinden.

Det fik tirsdag aktien til at falde 17,1 pct. til 364 pence, hvilket også sender aktien i bund på det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Regnskabet, som dækker den skæve periode november 2019 til og med april 2020, er kraftig påvirket af coronavirusset, ikke mindst på grund af, at flere end 90 pct. af virksomhedens medarbejdere var hjemsendt i marts og april.

Omsætningen faldt med 11,3 pct. til 1,45 mia. dollar i perioden, mens driftsresultatet på EBITDA-niveau landede på 552,2 mio. dollar mod 653,2 mio. i samme periode året forinden.

Micro Focus er påpasselige med at komme med forventninger til det andet halvår, men tror ikke på, at de makro-økonomiske betingelser for sin forretning forbedres i andet halvår.

Det er gået stødt ned af bakke for selskabet de sidste to år, efter at selskabet i september 2018 købte softwareaktiviteter fra Hewlett Packard til en værdi af 8,8 mia. dollar - eller 53,3 mia. kr., men siden hen har haft problemer med at integrerer aktiviteterne i sin forretning.

Således har selskabet i både 2018 og 2019 set en nedgang i sin omsætning, ligesom at aktien siden den 1. januar 2018 er faldet med mere end 82 pct.

Britisk softwareselskab skraber sig blodrød efter nedjustering

Britisk softwareselskab sendes i gulvet efter nedjustering

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger