ITWatch

Analytiker overrasket over valgkamps påvirkning på Netcompany

Netcompany har sænket forventningerne til omsætningsvæksten i 2019 som følge af folketingsvalget tidligere på sommeren. Det overrasker analytiker, som dog er positiv over, at selskabet fastholder margin-forventningen.

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Netcompany med topchef André Rogaczewski i spidsen har præciseret forventningerne til omsætningsvæksten i forbindelse med seneste kvartalsregnskab. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Det kommer som en lille overraskelse, at Netcompany med regnskabet for andet kvartal, som er offentliggjort onsdag morgen, tager toppen af selskabets forventninger til omsætningsvæksten i indeværende regnskabsår.

Det vurderer André Thormann, der er analytiker hos ABG Sundal Collier, og som dækker it-virksomheden.

"Det mest presserende er selvfølgelig, at selskabet tager toppen af guidance for omsætningsvæksten fra 20-25 pct. til 20-22 pct., og det er selvfølgelig derfor, aktien falder i dag, fordi i et vækstselskab som Netcompany er væksten bare helt ekstrem vigtigt," forklarer analytikeren.

Forklaringen på nedpræciseringen er ifølge it-virksomheden, at valgkampen til folketingsvalget i begyndelsen af sommeren strakte sig over flere dage end normalt.

"Det påvirker et selskab som Netcompany, fordi alle de projekter, de har haft i pipelinen, bliver udskudt, når der er en valgkamp. Man kan omvendt sige, at Netcompany godt vidste, at der kom en valgkamp, da selskabet lavede deres guidance, men de vidste selvfølgelig ikke, at den blev længere end normalt," siger André Thormann og tilføjer:

"Jeg forventede dog ikke, at en valgkamp skulle overraske dem så meget, men det har åbenbart skubbet projekter mere, end Netcompany havde forudset."

Fastholder langsigtede forventninger

Han understreger, at det er positivt, at Netcompany holder fast i selskabets langsigtede forventninger om en omsætningsvækst i niveauet 20-25 pct. På samme tid fastholder selskabet dets forventning om en EBITA-margin omkring 26 pct. for indeværende år.

"Jeg ser det som positivt, at de fastholder deres margin-forventning, som egentlig var det, jeg var lidt mere bekymret for, om de kunne nå."

"Marginen i andet kvartal er dog noget svagere end ventet, men det skyldes primært påskedagene, som påvirkede mere, end analytikerne havde forventet. Netcompany skriver selv, at det drejer sig omkring 15 mio. kr., og det påvirker ikke kun omsætningen, men også marginen direkte, fordi selskabet jo skal udbetale lønninger, også selv om det er påske," siger André Thormann.

Ebita-marginen landede i andet kvartal på 20,8 pct. Til sammenligning havde analytikerne forventet 23,9 pct. I samme kvartal sidste år realiserede Netcompany en ebita-margin på 18,4 pct.

Netcompany-aktien falder onsdag formiddag knap 3 pct. til 227,80 kr. efter regnskabet.

Netcompany faldt efter nedjustering

Netcompany fortsatte væksten i andet kvartal

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger