ITWatch

Analytikere: Væksten køler en smule af i GN Audio

GN præsenterer resultater for årets andet kvartal senere på ugen, og analytikere spår nedgang i væksten for Audio-divisionen.

Foto: GN Store Nord / PR

Der vil blive holdt godt øje med væksttallene hos begge GN's divisioner, når selskabet afleverer regnskab for andet kvartal torsdag morgen.

Særligt headset-divisionen GN Audio vil blive studeret nøje efter en voldsom organisk vækst på hele 36 pct. i første kvartal og en opjustering af forventningerne til hele året.

Væksten vil have været lavere i andet kvartal, og hos norske DNB er det kommet som en lille overraskelse, at GN ikke har skruet yderligere op for vækstforventningerne til GN Audio efter den flotte årsstart.

GN løftede små tre uger inden sit regnskab for første kvartal forventningerne til hele årets organiske vækst i GN Audio til "mere end" 19 pct. fra "mere end" 15 pct., mens prognosen for driftsmarginen (EBITA) blev løftet til cirka 20 pct. fra tidligere "mere end" 19 pct.

"Efter en organisk vækst på 36 pct. i første kvartal – og hvad der så ud til at være en meget forsigtig opjustering til hele året – er vi overraskede over ikke at have set endnu en opjustering, hvilket leder os til at tro, at GN Audio har oplevet en nedgang i andet kvartal," skriver DNB i en optakt, hvor banken sænker sit kursmål for GN til 320 kr. fra 340 kr. og gentager anbefalingen "hold".

Skæver man til konsensus blandt analytikerne, er der også lagt op til en større nedgang i væksten hos GN Audio, men der er fortsat forventning om, at selskabet vil ramme pænt over egne forventninger til hele året.

Ifølge estimater indsamlet af GN selv er gennemsnitsforventningen til væksten i GN Audio i andet kvartal 22,1 pct., mens der for hele 2019 ventes en samlet organisk vækst på 21,0 pct.

Hearing hjulpet af stærk VA-præstation

For høreapparatselskabet GN Hearing, der fortsat udgør den største del af GN, ventes der en organisk vækst på 7,2 pct. blandt analytikerne i andet kvartal, viser estimaterne.

Hos DNB er forventningen en vækst på cirka 7,5 pct. mod 6 pct. i andet kvartal sidste år, og fremgangen vil blandt andet være trukket af gode takter hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner, lyder det fra finanshuset.

I andet kvartals første måned - april - var GN Hearing markedsleder hos VA med en andel på knap 30 pct., inden markedsandelen blev sendt kraftigt tilbage af konkurrenters lanceringer af nye produkter i maj.

"Vi venter en organisk vækst på cirka 7,5 pct. i andet kvartal for GN Hearing, trukket af en stærk top i VA-markedsandelen i april (som bidrager med 3,4 pct.point til væksten i andet kvartal mod 3,6 pct.point i første kvartal) og på det uafhængige amerikanske marked, vurderer vi," skriver DNB i optakten.

Forventninger fastholdes formentlig

Idet der endnu ikke har været yderligere en opjustering af forventningerne, hvilket altså bekymrer DNB-analytikerne en smule, er det også forventningen hos det norske finanshus, at GN i regnskabet for andet kvartal holder fast i sin prognose.

Og den skal selskabet såmænd også nok komme i mål med, vurderer DNB, som dog er mere bekymret for resultaterne på lidt længere sigt efter flere konkurrenters produktlanceringer i foråret.

Særligt schweiziske Sonovas lancering af Phonak Audéo Marvel, der har betydet, at selskabet har vundet markant terræn hos blandt andet VA - særligt fra GN Hearing - kan forstærke konkurrencen for GN Hearing markant i den kommende periode.

Derudover er værdiansætningen af aktien allerede høj, hvorfor der ikke er meget plads til skuffelser.

"Vi venter, at GN Group når sine forventninger til 2019, men forbliver bekymrede for det konkurrenceprægede miljø for GN Hearing i andet halvår grundet effekten af Sonovas lancering," skriver DNB.

"Vi mener også, at GN Audios stærke præstation er reflekteret i aktierne, eftersom GN Group handler på niveau med Demant," fortsætter banken.

Overordnet set er der lagt op til stor fremgang i GN's tal for andet kvartal isoleret set, viser konsensusestimaterne fra selskabet selv.

Omsætningen ventes at vokse til 2990 mio. kr. fra 2564 mio. kr. i andet kvartal sidste år, mens driftsresultatet (EBITA) ses stige til 527 mio. kr. fra 452 mio. k

Nu skal danske Thorkild hjælpe Google med at forbinde høreapparater til mobilen

GN er klar til at teste android-teknologi på kunder

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger