ITWatch

Analytiker om Simcorp: God start på året – men "add on sale" skal gå frem

Analytiker hilser Simcorps første regnskab i år velkomment.

PR/Simcorp
Foto: PR/Simcorp

Simcorp er kommet godt i gang med året. Sådan lyder vurderingen fra ABG Sundal Colliers it-analytiker André Thormann, efter at selskabet onsdag morgen har præsenteret sit regnskab for januar, februar og marts.

"Det ser positivt ud og er en god start på året for Simcorp. Den positive omsætning er især drevet af fremgang i "Software updates and support", som løbende skal gå fremad, i takt med at de får flere kunder," siger han.

Den samlede omsætning voksede i kvartalet 11 pct. fra samme periode af 2018 til 99,7 mio. euro. Det var ventet en fremgang til 97,8 mio. euro blandt analytikerne adspurgt af selskabet selv.

Omsætningen fra området "Software updates and support" steg 13,2 pct. i kvartalet til 41,1 mio. euro og udgjorde 41,3 pct. af den samlede omsætning.

André Thormann hæfter sig ved, at det eneste forretningsområde, der gik tilbage i kvartalet, var "Add-on sales" på selskabets licenser. Omsætningen gik her tilbage til 11,9 mio. euro fra 14,3 mio. euro samme kvartal af 2018.

"Det skyldes primært et hårdt sammenligningskvartal. Men vi skal gerne se det gå frem over hele året, så vi må holde øje med, hvad der sker," lyder det fra it-analytikeren.

På indtjeningssiden overraskede Simcorp positivt med en stigning på driften (EBIT) til 26,4 mio. euro fra 23,3 mio. euro i første kvartal af 2018. Blandt analytikerne var der ventet en fremgang til 24,9 mio. euro.

Simcorp kom ud af kvartalet med et overskud efter skat på 19,7 mio. euro, hvilket er 0,7 mio. euro mere end ventet blandt analytikerne. Samme kvartal af 2018 endte overskuddet på 16,3 mio. euro efter skat.

Øget antal ordre

I årets tre første måneder havde Simcorp en ordreindgangen på 21,4 mio. euro, mens analytikerne havde sat næsen op efter en ordreindgang på "bare" 14,3 mio. euro. I første kvartal sidste år lød ordreindgangen på 14,0 mio. euro, når Simcorp Italiana indregnes.

"Ordrebogen ser god ud - vi ser mere end en fordobling - så overordnet set er det en god start på året. Simcorp lander nogenlunde i midten af forventninger, som de fastholder, så det er positivt," vurderer André Thormann.

Investorerne kvitterer onsdag formiddag for regnskabet ved sende Simcorp-aktien op med 6,2 pct. til 646,50 kr. Mandag faldt aktien 5,3 pct.

Indtjeningen og ordreindgangen vokser mere end ventet hos Simcorp

Simcorp-aktien falder efter CEO-interview: M&A-aktivitet påvirker

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger