ITWatch

Forventningerne til Apple er lave på trods af stabilisering i salget

Apple, der netop er kommet med regnskab for første kvartal, forventer ikke at nå markedets forventninger i andet kvartal.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan

Apple leverede tirsdag aften et regnskab for første kvartal med en indtjening stort set som ventet, men udsigterne for det igangværende andet kvartal ligger i den lave ende i forhold til markedets forventninger.

Apple regner med at opnå en omsætning i intervallet 55 til 59 mia. dollar i perioden, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter lige knap 59 mia. dollar.

Samtidig ser Apple en justeret bruttomargin i sit andet kvartal på 37 til 38 pct. Her lød konsensus på forkant på 38 pct.

Dermed ligger Apples forventninger til andet kvartal, hvis man ser på midtpunktet af prognosen for både omsætning og indtjening, under markedets forhåbninger.

Alligevel kravler aktien opad med 5,7 pct. i eftermarkedet, da forventningerne indikerer, at tilbagegangen i salget ser ud til at have stabiliseret sig. I andet kvartal sidste år blev det til en omsætning på 60,82 mia. dollar, hvorved Apple målt på midtpunktet i sin guidance spår en tilbagegang på 6,3 pct.

Apple kom gennem sit første kvartal, julekvartalet, med et justeret overskud per aktie, der steg med knap 8 pct. til 4,18 dollar, mens omsætningen faldt med 5 pct. til 84,3 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 4,17 dollar og en omsætning på 83,97 mia. dollar.

Apple nedjusterede lige efter nytår sine salgsforventninger til første kvartal til omkring 84 mia. dollar fra tidligere 89 til 93 mia. dollar. Nedjusteringen blev forklaret med et fald i efterspørgslen på det store kinesiske marked, og regnskabet for første kvartal vidner da også om, at indtægterne fra riget i midten faldt med næsten 5 mia. dollar.

I Kina hentede Apple en omsætning i første kvartal på 13,17 mia. dollar mod 17,96 mia. dollar et år før. Salget gik dog også tilbage i regionen Americas, i Japan og i Europa. Kun i Asien uden for Kina var der en lille fremgang.

Salget af iPhones endte i kvartalet på 51,98 mia. dollar, hvilket var 15 pct. under samme niveau i 2017/18-regnskabet, da det lød på 61,10 mia. dollar. Indtægterne fra services steg dog med 19 pct. til 10,88 mia. dollar. Serviceydelserne dækker blandt andet over indtægterne fra iTunes, iCloud og App Store.

Mens salget af iPhones gik tilbage, så steg omsætningen fra Mac-computere til 7,42 mia. dollar fra 6,82 mia. dollar, indtægterne fra iPads steg til 6,73 mia. dollar fra 5,76 mia. dollar, og wearables gik op fra 5,48 mia. dollar til 7,31 mia. dollar. Samlet afbødede fremgangen i andre produkter noget af faldet i iPhones-salget, så produktsalget alene faldt med 7 pct. til 73,44 mia. dollar.

"Selv om det var skuffende at ramme forbi vores omsætningsforventninger, så driver vi Apple på lang sigt, og dette kvartal demonstrerer, at den underliggende styrke af vores forretning er dyb og bred," udtaler Tim Cook, Apples topchef, i regnskabet.

/ritzau/FINANS

Verizon rammer lidt højere end ventet målt på indtjeningen

Microsoft bliver regnskabssæsonens hjørnesten 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs