ITWatch

Analytiker: Investorer skal indstille sig på aftagende vækst i salget hos Apple

Den svage udvikling på det kinesiske marked har pustet til investorernes frygt og bidraget til at sende Apples værdi ned. Investorerne skal se på aktien med nye øjne, lyder det fra investeringsøkonom Per Hansen.

Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Den seneste uge har skåret flere hundrede milliarder af Apples værdi. Det amerikanske tech-selskab har måtte se værdien af sin aktie dykke en nedjustering, og investorerne må indstille sig på nye tider for aktien, mener investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

Det skriver Børsen.

"Jeg tror, at det, investorerne kommer til at indstille sig på, er, at væksten i Apples salg kommer til at aftage. Man kommer til at indstille sig på, at Apple ikke længere er så egenrådige inden for telefonimarkedet, som tilfældet har været, siden man lancerede den første iphone i 2017. Investorerne skal se på Apple som mere en cash-flow-maskine end som en vækstaktie," siger Per Hansen til Børsen.

Han peger på, at Apples tilbagegang skyldes handelskrigen mellem USA og Kina, samt at selskabet har svært ved at blive ved med at hæve priserne på sine Iphones.

Apple i stor nedtur: Har tabt værdi svarende til Danmarks økonomi

Torsdag blev værste børsdag for Apple i syv år

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger