ITWatch

Besparelser mindsker driftsunderskuddet for Rovsing

Producenten af rumfartsløsninger har formået at gøre driftsunderskuddet mindre ved slet og ret at spare mere.

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Rovsing, der leverer tekniske løsninger til rumfartsindustrien, har i første kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/2019 høstet frugten af tidligere gennemførte omkostningsbesparelser og tilpasninger i organisationen.

Driftsunderskuddet (EBITDA) er derfor faldet til 0,1 mio. kr. mod et underskud på 2,2 mio. kr. i samme kvartal sidste år, viser selskabets regnskab, der er offentliggjort fredag eftermiddag.

Rovsing havde i kvartalet en omsætning på 4,9 mio. kr. Det er en stigning fra 4,0 mio. kr. første kvartal sidste regnskabsår.

"I første kvartal af 2018/2019 vandt Rovsing vigtige nye ordrer for eksempel den annoncerede Power EGSE-kontrakt i Tyrkiet og nye og øgede aktiviteter på ESA og europæiske missioner som EUCLID, ExoMars og MPCV-ESM," skriver Rovsing.

"Stabile fremskridt på igangværende aktiviteter er fortsat i første kvartal med opnåelse af vigtige projektmilepæle, der støtter leveringen af udstyr og systemer frem mod slutningen af 2018," lyder det ydermere.

Rovsing fastholder sine forventninger om en omsætning i niveauet 28-32 mio. kr. for regnskabsåret og et EBITDA-resultat i niveauet -1 til 1 mio. kr.

En aktie i Rovsing koster fredag ved 15.45-tiden 0,09 kr. på børsen i København. Det er et fald på 3 pct.

ritzau/FINANS/

Fynsk robotfirma ansætter ny topchef 

Rovsing får bøde af børsen for sløvhed 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs