ITWatch

Tysk softwarekæmpe straffes på børsen for milliardopkøb

Tyske SAP har netop opkøbt amerikanske Qualtrics for 8 mia. dollar, hvilket svarer til godt 50 mia. kr. Selskabet straffes på børsen, hvor opkøbet sender aktien ned.

Foto: SAP

Aktien i det tyske softwareselskab SAP er på retur i mandagens handel, efter at selskabet har annonceret opkøbet af amerikanske Qualtrics International.

Med en pris på knap 8 mia. dollar - eller 52,5 mia. kr. - er der også tale om selskabets største opkøb nogensinde.

Flere analytikere er ifølge Bloomberg News enige om, at købet giver strategisk mening for SAP. Men ifølge Neil Campling, der er analytiker hos Mirabaud Securities, er det dog en dyr plan at købe sig til vækst på området.

SAP er på jagt efter mere volumen på netop Qualtrics område. Selskabet er ekspert i at indsamle og analysere data, der skal kunne bringe selskaber tættere på deres kunder.

Salgsprisen svarer til omtrent 20 gange det amerikanske selskabs omsætning i år, og det er ifølge Neil Campling "en ekstremt høj multipel," skriver Bloomberg News.

Og investorerne virker umiddelbart enige i den analyse, da de sender SAP-aktien ned med 3,6 pct. til 91,73 euro efter meddelelsen om opkøbet.

/ritzau/FINANS

SAP køber selskab for over 50 mia. kr.

Tidligere SAP-chef lander nyt job

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger