ITWatch

Rovsing lover bedring - men ikke overskud

En andenplads i flere udbud er en af årsagerne til et fald i omsætningen på mere end 35 pct., lyder det fra satellitvirksomheden Rovsing

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Rovsing lover i sit nye regnskabsår en stigende omsætning og et driftsresultat, som er bedre end i 2017/18, men der er ikke et løfte om et overskud.

Rovsing, som leverer tekniske løsninger til rumfarten, regner med at nå en omsætning på 28 til 32 mio. kr. i 2018/19, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, spås lande i intervallet minus 1 mio. kr. til plus 1 mio. kr.

Det fremgår af regnskabet for 2017/18, som selskabet har offentliggjort fredag efter børslukketid.

Til sammenligning fik Rovsing i det forgangne regnskabsår en omsætning på 25,1 mio. kr., mens driftsresultatet landede på et underskud på 4,5 mio. kr.

Omsætningen faldt dermed mere end 35 pct. i forhold til året før, da man i 2016/17 sikrede sig en toplinje på knap 39 mio. kr. Forrige år kunne man også præstere et positivt driftsresultat, EBITDA, på knap 1,3 mio. kr.

"Trods positiv succes med flere leverancer og tilbagevendende kunder var 2017/18 skuffende i forhold til nye ordrer fra både ESA og nationale missioner, da Rovsing endte som nummer to i for mange udbud," skriver Rovsing i sit regnskab.

"ESA" står for "European Space Agency"

"Dette, kombineret med forsinkelser i et antal storskala-projekter, førte til et fald i omsætningen sammenlignet med de oprindelige forventninger til finansåret, hvilket igen er hovedårsagen bag den skuffende udvikling i EBITDA."

Rovsing regnede oprindeligt med en omsætning på 32 til 36 mio. kr. i 2017/18, mens EBITDA var ventet i intervallet 0 til plus 2 mio. kr.

I 2017/18 endte EBIT-resultatet på et underskud på 7,7 mio. kr. mod minus 1,9 mio. kr. året før. De finansielle omkostninger steg til 1,6 mio. kr. fra 1,3 mio. kr., og på den baggrund endte nettoresultatet med et underskud på 9,9 mio. kr. i forhold til et minus på knap 2,7 mio. kr. året tidligere.

Igennem 2017/18 gjorde ledelsen i Rovsing flere tiltag for at forbedre driften. man sparede blandt andet på de faste omkostninger, ligesom man reducerede medarbejderstaben med 7 fuldtidsansatte i marts på grund af det lavere aktivitetsniveau.

Rovsing fik gennem året tilført 9,8 mio. kr. i ny aktiekapital via to rettede emissioner, mens man også gennem to obligationsudstedelser rejste 6,8 mio. kr. Samtidig har man tilbagebetalt kortfristede lån med højere renter for 4,6 mio. kr.

Samlet set havde Rovsing en negativ pengestrøm i 2017/18 på godt 1,0 mio. kr. mod et plus på 1,2 mio.kr. året før - trods kapitalrejsningen og obligationslånene. På driften var den negative pengestrøm på 11 mio. kr. mod minus 5 mio. kr. året før. Den rene kassebeholdning faldt gennem året fra knap 1,2 mio. kr. til 143.000 kr.

Rovsing har ikke haft overskud de seneste fem regnskabsår. I alt er 43,6 mio. kr. tabt på bundlinjen i den periode.

/ritzau/FINANS

Rovsing får bøde af børsen for sløvhed

Spareprogram løftede indtjening trods aktivitetsfald i Rovsing 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs