ITWatch

Headset-konkurrent overrasker med vækst i omsætningen

GN Audios amerikanske konkurrent, Plantronics, har i det seneste kvartal solgt mere end ventet, viser nyt regnskab.

Foto: PR/Plantronics

Plantronics overraskede både sig selv og markedet med sine resultater for april, maj og juni.

Headset-producenten, der konkurrerer med GN Audio, havde i kvartalet en omsætningsvækst på 8,5 pct. til 221,3 mio. dollar, viser kvartalsregnskabet fra tirsdag aften.

Selskabet havde ellers selv spået mellem 205 og 215 mio. dollar i omsætning i det kvartal, som er det første i Plantronics' forskudte regnskabsår. Og to analytikere, som Bloomberg har indsamlet estimater fra, lagde sig i den lave ende af det spænd.

Indtjeningen per aktie steg til 0,74 dollar fra 0,70 dollar, når man tager de justerede tal. Her havde Plantronics varslet mellem 0,66 og 0,78 dollar per aktie.

I indeværende kvartal venter Plantronics dog kun en organisk omsætningsvækst på omkring 1 pct., fremgår det af regnskabet. På grund af det nylige køb af virksomheden Polycom, der laver løsninger inden for video- og webkonferencer, ventes omsætningen dog helt oppe omkring 500 til 530 mio. dollar i kvartalet.

Ifølge Alm. Brand Markets kan Plantronics' regnskab tyde på fortsat stærk vækst i GN's Audio-segment.

"Det kommende kvartal i Audio-segmentet vil vise stærk vækst. Guidance fra Plantronics kan dog stille spørgsmål ved, om vi kan forvente endnu en opjustering fra Audio, som allerede er godt inddiskonteret i markedet. Der var ikke nogen større forklaring på den lidt svage kvartalsguidance fra Plantronics," skriver Alm. Brand i en kommentar onsdag.

GN-aktien starter onsdagen med at falde 0,7 pct. til 313,20 kr. efter godt en times handel.

/ritzau/FINANS

GN-konkurrent gennemfører opkøb 

Direktør efter GN-regnskab: "GN Audio har haft et fantastisk kvartal" 

Mere fra ITWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs