ITWatch

Atea venter yderligere fald efter bestikkelsessag

Regningen kommer nu for Atea efter selskabet er blevet dømt i en bestikkelsessag, skriver selskabets koncernledelse. Her venter man først en afgørelse "inden august" fra det offentliges side.

Steinar Sønsteby, koncernchef i Atea | Foto: Jyllands-Posten

Atea vil blive ramt i sin i forvejen udfordrede danske forretning, efter selskabet har modtaget en dom i bestikkelsessagen, som selskabet har været involveret i fra 2009 til 2014.

Det skriver Atea´s norske topledelse i forbindelse med regnskabet for andet kvartal 2018. Her ser man frem med forvisning om, at selskabets danske forretning nu bliver ramt.

"I tredje kvartal af 2018 vil Atea Danmark blive negativt påvirket af en henstilling fra de største offentlige organisationer i Danmark om, at offentlige kunder skal vente med at købe varer fra Atea," lyder det i meddelelsen som er afsendt fra selskabets topledelse med koncernchef Steinar Sønsteby i spidsen.

Atea skriver, at halvdelen af Ateas danske forretning kommer fra aftaler om handel med det offemtlige.

Senere hedder det, at man venter, at indvirkningen på Ateas danske forretning vil blive "væsentlig."

Opbremsningen i samhandlen med det offentlige sker, "indtil disse organisationer har haft mulighed for at gennemgå og godkende den "selfcleaning," som Atea Danmark har forpligtet sig til at forhindre fremtidig misbrug," skriver Atea.

Ateas topledelse venter en afgørelse fra Ski, der gennemgår Ateas rapport inden august, skriver Ateas koncernledelse.

"Det er ledelsens forventning om, at revisionen fra de offentlige organisationer vil blive gennemført inden august, og at de "selvrensende" handlinger, som Atea Danmark har forpligtet sig til at forhindre fremtidige misligholdelser, accepteres på nuværende tidspunkt," lyder det videre.

Derfor vurderer koncernledelsen, at Ateas indtjening før skat på gruppeniveau kan ligge 160-175 mio. norske kroner i tredje kvartal, skriver selskabets topledelse.

 

Ateas danske resultater slået tilbage af dom

Atea indgår forlig og betaler bøde på 3 mio kr 

 

 

Mere fra ITWatch

Ericsson: De næste fem år vil vores dataforbrug eksplodere

Om blot fem år vil antallet af 5G-abonnementer i verden runde fem milliarder og 80 procent af alle mobile bredbåndsabonnementer vil være baseret på 5G. Sådan lyder et par forudsigelser fra Ericssons årlige rapport om de kommende år på mobilområdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs