Oracles overgang til cloud computing skuffer på forventningsdel

Oracles indtægter fra cloud computing skuffer hos analytikerne, og det har sendt aktiekursen ned for det amerikanske it-selskab.
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Paul Sakuma
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Paul Sakuma
/ritzau/FINANS

Den amerikanske it-gigant Oracle skuffede analytikerne med forventningerne for cloud computing-indtægterne i indeværende kvartal.

Det er tredje gang i træk, at forventningerne skuffer, og investorerne kvitterer med at sende aktien kraftigt ned.

Softwareselskabet oplyste mandag efter børstid, at cloud computing-indtægterne estimeres at stige 19-23 pct. i fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår.

Analytikere havde forventet en vækst på 23 pct.

Samtidig blev investorerne foruroliget over det seneste kvartals salg af cloud computing, der i tredje kvartal steg 32 pct. til 1,57 mia. dollar.

Resultatet levede op til selskabets egne forventninger fra for tre måneder siden, men investorerne havde satset på, at salget var endnu højere på grund af de høje niveauer for tilsvarende aktiviteter hos rivaler som Microsoft og Salesforce.

"Det er helt sikkert noget skuffende, at de ikke fik et større salg set i lyset af det gode forbrugsmiljø," noterer analytiker Brad Reback fra Stifel Nicolaus & Co. ifølge Wall Street Journal.

Cloud computing er nøglen til Oracle, som i lighed med andre softwarevirksomheder er ved at transformere salget fra databasesoftware på virksomhedernes egne servere, til en cloudbaseret tjeneste med Oracle som serveransvarlig.

Oracle droppede hele 7,2 pct. i eftermarkedet efter et fald på 0,6 pct. i den ordinære børstid.

/ritzau/FINANS

Oracle udnytter persondatakrav til at skabe ny forretning

Oracles danske chef ser Danmark som uattraktivt for udenlandsk arbejdskraft 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også