ITWatch

Teknologisektoren samles op efter nedtur

Der er lagt op til en positiv åbning på det amerikanske aktiemarked torsdag at dømme efter udviklingen på futuremarkedet.

Foto: Nasdaq

Der er stigninger i futures på alle de tre store indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, efter en urolig onsdag præget af sektorrotation.

Her faldt teknologiaktierne i Nasdaq-indekset, mens der var stigninger i de gamle hæderkronede selskaber i Dow Jones. Selve Dow Jones-indekset satte rekord efter en gevinst på 0,4 pct., mens Nasdaq-indekset lukkede med et stort dyk på 1,3 pct. i 6824,39.

Onsdagens porteføljetilpasning blev forklaret med positive tegn fra økonomien og det forestående månedsskifte, der angiveligt fik nogle investorer til at hente gevinster hjem på nogle af de store teknologiselskaber, der generelt er løbet hurtigt i år.

Giganterne Amazon, Apple, Facebook og Googles moderselskab Alphabet faldt alle mellem 2 pct. og 4 pct.

Torsdag ligger Amazon til en gevinst på 0,7 pct. på formarkedet, Apple ligger 0,4 pct. højere på formarkedet, og Facebook og Alphabet ligger 0,6 og 0,7 pct. oppe.

I oliesektoren falder Exxon Mobil marginalt med 0,02 pct. Organisation af Olieproducerende Lande, Opec, holder torsdag møde i Wien om en mulig forlængelse af et produktionsloft, som gælder til og med marts.

Aktiemarkedet holder desuden øje med Washington, hvor Senatet ifølge CNN Money ventes at stemme om sit bud på en skattereform sent torsdag eller fredag.

Repræsentanternes Hus har vedtaget sin version af en skattereform, og når Senatet har vedtaget sit forslag, skal de to kamre enes om et fælles udspil.

/ritzau/FINANS

Investor: Fremtidens venturekapitalist er eks-iværksætter

Europæisk kapitalfond: Vi forventer at lave flere investeringer i Danmark

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger