ITWatch

It-rigmand dumper prisen på pakker til 23 lande

Nyt koncept skal gøre det billigere for både private og erhvervsdrivende at sende pakker til udlandet.

Den danske it-iværksætter Jacob Risgaard var så træt af Post Danmarks prisstigninger, at han stiftede et pakkeselskab, Coolrunner, som skal gøre det billigere at sende pakkepost.

Det har sikret ham over 100.000 kunder, og nu sænker Coolrunner pakkeprisen fra 275 kr. til 55 kr. for en international forsendelse. Det skriver Børsen.

Det nye koncept henvender sig til både private og virksomheder, men skal ifølge Jacob Risgaard især give mindre- og mellemstore netbutikker bedre muligheder for at komme ud på eksportmarkederne.

"Det er jo enormt svært at sælge noget til 500 kr., hvis de skal give 200 kr. i fragt, ikke? Det giver jo næsten sig selv, at de allerede har tabt på forhånd. Og når vi ser på europæisk plan, er danskerne nærmest usynlige i dette spil. Fordi vi giver så enormt meget for fragt," siger Jacob Risgaard til Børsen.

Han stiftede Coolrunner i oktober 2015 med fokus på forsendelse af pakker i Danmark. Men nu bliver satsningen altså udvidet til 23 lande i Europa.

Coolrunner er ikke et traditionelt fragtselskab, men et selskab, der forsøger at formidle og forhandle de bedste fragtpriser ved hjælp af stordriftsfordele blandt forskellige leverandører.

Det fungerer ved, at kunder bestiller en forsendelse af en enkeltpakke på nettet og modtager en talkode, som de så skriver på pakken og afleverer den i en pakkeshop.

Derefter tager Coolrunner sig af resten. Virksomheder med 50 daglige pakker eller flere kan få dem afhentet på deres adresse.

Når Coolrunner kan sende en 5 kg. tung pakke til Tyskland for 55 kr. inkl. moms, imens det koster 275 kr. i listepris hos PostNord Danmark, skyldes det bl.a. netbutikken Coolshop, som Jacob Risgaard er medejer af.

Kunder hos Coolrunner kan nemlig komme ind under de aftaler, som Coolshop i forvejen har med en række distributører. Og jo flere pakker Coolrunner sender, desto bedre priser kan selskabet forhandle hjem.

Den 40-årige nordjyde Jacob Risgaard er til dagligt frontfigur i Coolshop, der udover at sælge computerspil, elektronik og interiør også har åbnet fysiske legetøjsbutikker.

Online-konge: Iværksættere er de nye rockstars i Danmark

Iværksætterpanel vil have lettere udbudsbetingelser for små virksomheder 

Mere fra ITWatch

EY køber tech-rådgiver

Rådgivningsfirma bliver opslugt af EY Danmark, der vil ”styrke kvaliteten af M&A-rådgivning”. Det opkøbte firma med 20 rådgivere har fokus på køb og salg af teknologivirksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs