ITWatch

Rikke Hvilshøj lander job i ny branche

Dansk IT’s tidligere direktør Rikke Hvilshøj, som har holdt selvvalgt karrierepause siden marts, har nu landet et nyt job udenfor it-branchen.

Rikke Hvilshøj er landet i et nyt job, efter at hun tidligere på året trak sig som direktør for Dansk IT. | Foto: Dansk IT/PR

Allerede i december 2021 meldte Rikke Hvilshøj ud, at hun ville trække sig som direktør for Dansk IT efter at have stået i spidsen for organisationen i seks år. Siden hun stoppede i marts, har hun holdt karrierepause, men den er slut nu, melder hun ud på LinkedIn.

”Jeg har gjort mig mange tanker om mit næste kapitel i mit arbejdsliv, og nu er tiden kommet, hvor jeg også synes, at der skal ske noget igen. Jeg starter i dag som Public Affairs Director hos Grace Public Affairs,” skriver hun i opslaget.

Her skal hun sætte sine ”mange års erfaring i interessevaretagelse i spil til gavn for GRACE’s kunder”.

Som tidligere integrationsminister og senest som direktør for en interesseorganisation, har hun erfaring med at sidde på begge skider af skrivebordet.

”Jeg har både været den lyttende politiker, og jeg har haft rollen som den, der gerne vil opnå politikernes lydhørhed. Gode resultater kræver grundighed, respekt, ærlighed og åbenhed, og med det i min bagage tager jeg nu hul på et nyt kapitel,” skriver Rikke Hvilshøj.

Selvom hun ikke få it-virksomheder som et decideret ansvarsområde, er det oplagt, at de bliver blandt de virksomheder, hun skal rådgive, fortæller Rikke Hvilshøj, da ITWatch fanger hende på telefonen.

”Det er en verden jeg har fået en faglig indsigt i, så jeg ville ikke blive overrasket, hvis den branche bliver noget af det, jeg kommer til at beskæftige mig med. Hvis der er en it-virksomhed eller organisation, som mener, at den kan bruge min hjælp, så er jeg klar.”

Du har senest været adm. direktør, og nu bliver du menig rådgiver, hvad har du gjort dig af overvejelser om at slippe lederrollen?

”Det tror jeg faktisk er meget rart for en stund. I mine job har jeg opbygget forskellige fagligheder, og ud over ledelsesfagligheden, som jeg godt kan lide, har jeg meget erfaring med at bygge bro mellem dem, der gerne vil have, at politikerne lytter til dem, og at få det politiske system til at forstå, hvordan beslutninger påvirker hverdagen hos en virksomhed,” siger Rikke Hvilshøj.

I opslaget oplyser hun, at hun vil holde fast i sit bestyrelsesarbejde.

Dansk IT ansatte fra april Jeanette Hartz som ny direktør. Hun kommer fra en stilling i Forbrugerrådet tænk, hvor hun siden 2015 har stået i spidsen for at udvikle forretningsstrategien og indgå nye partnerskaber.

På sin hjemmeside oplyser Grace, at selskabet i 2021 kom ud ”med rekordomsætning og endnu en ’Gazelle’”.

Dansk IT skal have ny direktør

Dansk IT får ny direktør

Rikke Hvilshøj: ”Folk er rigtig sultne efter at mødes”

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs