ITWatch

It-selskab ændrer nordisk ledelse og tipper kønsbalancen

To kvinder skal stå i front for it-selskabet IFS. Dermed består topledelsen af 60 pct. kvinder.

Elni Kullmer og Ann-Kristin Sander får nye lederstillinger i IFS. | Foto: IFS i Norden / PR

It-selskabet IFS har netop ændret i den nordiske ledelse og har nu to kvinder i front for selskabet.

Elni Kullmer, som siden starten af 2019 har været nordisk chef i IFS, har fået ansvar for Norden og Centraleuropa, og hun erstattes af en ny kvinde.

Ny Nordisk chef i IFS er Ann-Kristin Sander, der indtræder i den nordiske topledelse, som nu består af syv kvinder og fem mænd. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Med den nye ledelsesrokade består 60 procent af topledelsen af kvinder. Det er resultatet af et årelangt arbejde for at tiltrække flere kvinder, fremgår det af meddelelsen.

Det er især lykkedes i Norden og specielt på ledelsesniveau, hvor en ny rokade har resulteret i, at 60 procent af den nordiske topledelse i IFS Nordics nu er kvinder.

I alt beskæftiger IFS 562 medarbejdere i Norden, hvoraf 35 procent er kvinder. 33 procent af alle lederstillinger i IFS i Norden er besat af kvinder.

”Det er efterhånden velkendt og veldokumenteret, at virksomheder med diversitet i ledelsen klarer sig bedre end dem, hvor ledelsen består af ensartede profiler. Vi gør meget ud af at ansætte folk med forskellig baggrund, herunder også køn, fordi det skaber en større sikkerhed for perspektiv og modighed,” siger Elni Kullmer, Regional President for Nord- og Centraleuropa i IFS, i meddelelsen.

Hun fortsætter:

”Hvis organisationen og ledelsen er for ensartet, er der en stor risiko for rutinemæssige beslutninger, der fører til stagnation. Vi er en virksomhed i udvikling, og både vores kunder, markedsforholdene og verden omkring os forandrer sig lynhurtigt. Derfor skal vi sætte nogle differentierede teams, der kan tænke ud i alle kroge.”

På globalt plan har IFS ifølge meddelelsen haft tocifret vækst i de seneste fire regnskabsår.

og også i Norden går det fremad med hastige skridt. Virksomheden opruster i øjeblikket på medarbejdersiden for at kunne indfri sit mål om at vokse 25 procent inden 2025. I Danmark konkurrerer IFS primært med Microsoft og SAP.

IFS skal levere ERP-løsning til globalt medicoselskab i Norden

SAP-hus sælger S4-konsulentforretning til Deloitte

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs