ITWatch

Hjemsendt top-embedsmand bliver repræsentant for nye trusler og teknologier i Udenrigsministeriet

Thomas Ahrenkiel bliver Udenrigsministeriets særlig repræsentant for nye trusler og teknologier.

Tidl. chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, Thomas Ahrenkiel. | Foto: PER FOLKVER

Udenrigsministeriet opretter en ny stilling som særlig repræsentant for nye trusler og teknologier, og den er gået til den hjemsendte Thomas Ahrenkiel, der tidligere var departementschef i Forsvarsministeriet.

Det oplyser Udenrigsministeriet onsdag aften.

Thomas Ahrenkiel har også en fortid som chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Han er hjemsendt, mens en kommission undersøger kritik af FE fra det tilsyn, der skal holde hånd i hanke med tjenestens arbejde.

Tilsynet udtalte i august sidste år kritik for at begå ulovligheder, spionere mod et af tilsynets medlemmer og afgive urigtige informationer til tilsynet.

Samtidig blev tjenesten kritiseret på en "uhensigtsmæssig legalitetskultur", hvor "eventuelt uberettigede aktiviteter og uhensigtsmæssige forhold søges skrinlagt, herunder ved at undlade at orientere tilsynet om forhold af relevans for dets kontrol."

Det førte til, at en kommission blev nedsat i oktober. Kommissionen arbejde vil ske i fortrolighed, da sagen omhandler klassificeret materiale ifølge Justitsministeriet.

Imens den arbejder er fem tidligere ansatte i FE hjemsendt. Det er blandt andet de to tidligere FE-chefer Lars Findsen og Thomas Ahrenkiel.

Da kommissionen blev nedsat, oplyste forsvarsminister Trine Bramsen (S) samtidig, at der vil blive fundet andre stillinger i staten til de hjemsendte, mens kommissionen arbejdede.

Her står det så klart, at Thomas Ahrenkiels stilling fra 1. februar bliver som særlig repræsentant for nye trusler og teknologier hos Udenrigsministeriet.

I Udenrigsministeriets pressemeddelelse lyder stillingsbeskrivelsen således:

"Den særlige repræsentant vil navnlig få til opgave at styrke indsatsen for at håndtere de sikkerhedspolitiske konsekvenser af teknologiudviklingen," særligt i EU-regi.

Dansker skal lede forhandlinger om regulering af techgiganter 

Mere fra ITWatch

Udbudsområdet er betændt – og centralt står truslen om klager

SKI's direktør satte gang i debatten med sin kritik af leverandørerne for at chikanere med klager. Hos Økonomistyrelsen kan man ikke genkende billedet, men ifølge Dansk IT er der opstået et stort problem med en frygt for at få klager. Det skaber i sidste ende dårligere it-løsninger, mener organisationen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs