ITWatch

It-milliardæren Sean Parker står bag nyt kræftfirma med 570 mio. kr. i pengekassen

Sean Parker, stifter af musiktjenesten Napster og tidlig investor i Facebook, står bag et nystiftet kræftfirma ved navn Arsenalbio, som skal udvikle nye og bedre immunterapier mod kræft.

Sean Parker er idémageren bag nystiftede Arsenalbio. Foto: Jordan Strauss / AP / Ritzau Scanpix

Et kendt navn i Silicon Valley og populærkulturen generelt gør nu for alvor sin entré i biotekbranchen med stiftelsen af et nyt selskab.

Således er Sean Parker, stifter af musiktjenesten Napster og tidlig investor i Facebook, idémageren bag det nyoprettede firma Arsenalbio fra San Francisco, som skal udvikle bedre immunterapier mod kræft med et specifikt fokus på solide tumorer.

Sean Parker blev milliardær på sine it-projekter – og blev i øvrigt afbildet af Justin Timberlake i filmen "The Social Network" fra 2010 – og har siden brugt en del af sin formue på at stifte fonden Parker Institute for Cancer Immunotherapy (PICI).

Det var til et uformelt møde mellem de fire kræftforskere Bradley Bernstein, Nicholas Haining, Alexander Mason og E. John Wherry hos fonden, at Sean Parker foreslog, at de alle gik sammen i et firma og opbyggede et arsenal af forbedrede immunterapier i stedet for at stifte hvert deres firma, skriver det teknologifokuserede medie Techcrunch.

Forskerne er nu gået sammen for at udvikle immunterapier mod kræft, der skal forstærkes af genredigeringsteknologien crispr.

"Arsenalbio gør os i stand til at omskrive massive mængder genetisk kode, som kan give immunceller dramatiske nye funktioner. Det betyder, at de kan gøres mere effektive til at dræbe kræft og et bredt spektrum af andre sygdomme," skriver Sean Parker i en pressemeddelelse.

Arsenalbio har fået 570 mio. kr. fra en række investorer, heriblandt PICI og amerikanske Westlake Village Biopartners.

"Jeg ser på det her projekt som en tour de force af at bringe akademikere sammen, som ellers typisk ville starte hvert deres selskab, og få dem til at arbejde under et dream team af en ledelse," siger Beth Seidenberg, stifter af Westlake Village Biopartners, til Techcrunch.

Arsenalbios adm. direktør er Ken Drazan, tidligere præsident i biotekfirmaet Grail, og selskabet har fundet en forskningschef i Jane Grogran, der tidligere var ledende forsker i Genentechs celleterapiarbejde.

Selskabet har desuden medopfinderen af Crispr Jennifer Doudna som videnskabelig rådgiver.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MedWatch.)

App-iværksættere lander 15 millioner kr. fra fem investorer

Google og medicinalselskab vil transformere fremtidens lægemidler i nyt digitalt sats

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger