ITWatch

Ny direktør skal danne bro mellem it-forskning og erhvervsliv

Niels Husted Kjær bytter fra 1. oktober titlen som nordisk it-direktør i Agfa Healthcare ud med posten som topchef på Alexandra Instituttet.

Foto: PR/Alexandria Instituttet

Om halvanden måned sætter Niels Husted Kjær sig til rette i direktørstolen på Alexandra Instituttet, og hans opgave bliver at danne bro mellem uddannelser, forskere og erhvervslivet, så forskning og viden inden for eksempelvis kunstig intelligens hurtigst muligt omsættes til virkelighed.

Det skriver instituttet i en pressemeddelelse.

43-årige Niels Husted Kjær, der er uddannet datalog, overtager tøjlerne fra manden bag Alexandria Instituttet og topchef gennem 19 år, Ole Lehrmann Madsen, der i stedet påtager sig rollen som ambassadør for instituttet.

Den nye topchef får ansvaret for 120 medarbejdere fordelt på København og Aarhus, som til dagligt arbejder med alt fra kunstig intelligens, Internet of Things, cybersikkerhed samt brugerinddragelse i teknologiudviklingen. Bestyrelsesformand i Alexandra Instituttet, Steen Lynenskjold ser frem til at byde den nye mand velkommen.

"Niels Husted Kjær har en stærk, faglig profil, der kan videreføre Alexandra Instituttets dna, der består i at skabe værdi af it-forskningsresultater både for erhvervslivet og i forhold til samfundsmæssige problemstillinger. Med sin mangeårige erfaring fra erhvervslivet vil Niels i høj grad kunne medvirke til at styrke Alexandra Instituttets kommercielle aktiviteter," udtaler han i meddelelsen.

Fra den nye direktørs side ser han frem at stå i spidsen for et kompetente miljø med et højt fagligt niveau.

"Jeg har altid haft stor interesse for nye højteknologiske digitale løsninger og for at omsætte viden og højteknologi til produkter og ydelser, der kan skabe værdi. Det er netop, hvad Alexandra Instituttet arbejder med hver eneste dag," lyder det fra Niels Husted Kjær i meddelelsen.

Ifølge instituttet kommer Niels Husted Kjær til at have sin daglige gang i virksomhed fremover, selvom han først tiltræder som topchef til oktober. Indtil da vil Husted og hans forgænger, Ole Lehrmann Madsen, arbejde tæt sammen.

Kinesernes brug af kunstig intelligens kan presse danske virksomheder

Britisk sundhedsvæsen investerer milliarder i kunstig intelligens 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs