ITWatch

Iværksætter kritiserer S og DF: Mette Frederiksen kvaser den danske tech-industri

Tech-iværksætteren Toke Kruse mener, at politikerne gør alt for lidt i forhold til at sikre nok kvalificeret it-arbejdskraft i Danmark.

Foto: Frank Lohmann

Der mangler kvalificerede it-folk i Danmark, og Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er gået alt for langt for at begrænse mulighederne for, at udenlandsk arbejdskraft kan komme til Danmark.

Det skriver tech-iværksætteren Toke Kruse i et debatindlæg hos Finans.

Meldingen kommer samme dag, hvor Venstre vil foreslå at sænke beløbsgrænsen, mens Socialdemokratiet understreger, at beløbsgrænsen ligger fast.

Toke Kruse peger på, at politikerne ofte afviser, at der mangler folk.

"Men jeg ejer en håndfuld it-virksomheder, og jeg ved, at det er et stort problem at finde kvalificerede it-udviklere. Det mest naturlige ville være at invitere de rigtige hjerner fra udlandet til Danmark. Det burde vi faktisk gøre med åbne arme. Vi har alt for få højt specialiserede eksperter, der kan bidrage til, at der kommer flere penge i statskassen. Men alligevel afviser Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti," skriver Toke Kruse.

Iværksætteren peger på, at Danmark bør åbne op for udenlandsk arbejdskraft, da det ellers vil skade væksten.

"Uanset hvordan vi vender og drejer det, er vi bare et lille land. Vi har ikke nok talenter, hvis vi i de kommende år skal være verdensførende på it og digitalisering," lyder det.

Socialdemokratiet: Beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft ligger fast

KMD's topchef: Udlændingedebatten giver Danmark et rigtigt dårligt rygte 

Venstre vil lette afgifter for erhvervslivet med nyt udspil 

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs