ITWatch

Facebook bruger mere end 130 mio. på topchefs sikkerhed

Diverse skandaler har kostet Facebook dyrt og gjort stifteren Mark Zuckerberg mere udsat.

Ritzau Scanpix/Reuters/Charles Platiau
Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Charles Platiau

Facebook er en af verdens største pengemaskiner, men dets topchef Mark Zuckerberg er også dyr i drift.

Det er dog ikke kun i forhold til sin personlige indtjening, at Zuckerberg kræver mange penge. Mange af dem går til sikkerhed.

De senere år har Facebook været yderst omskældt, og det har ført til øgede udgifter til Mark Zuckerbergs sikkerhed. I 2018 blev der således brugt mere end 130 mio. kr. på at sikre topchefen. Det fremgår af et dokument udstedt af United States Securities and Exchange Commission (SEC).

Af dokumentet fremgår det, at Zuckerberg modtog ca. 22 mio. dollar i "andre kompensationer" i 2018, hvilket er 9 mio. dollars mere (svarende til knap 60 mio. kr.) end i 2017. Af beløbet på 22 mio. dollar er 2,6 brugt på bossens transport i sit personlige jet-fly, mens de resterende ca. 20 mio. dollar (el. 130 mio. kr.) er brugt på Zuckerbergs sikkerhed.

Ca. 10 mio. dollar (el. 65 mio. kr.) er brugt på sikkerhed i forhold til hans rejser og i hjemmet, mens omtrent samme beløb er brugt på yderligere udgifter, som vedrører hans egen og familiens sikkerhed.

"Grundet vores virksomheds høje synlighed har vores kompensations- og ledelseskomite tilladt et "overordnet sikkerhedsprogram" til hr. Zuckerberg til at håndtere udfordringer i forbindelse med hans personlige sikkerhed, som følge af hans stilling som stifter, CEO, bestyrelsesformand og aktionær," fremgår det af SEC-dokumentet.

Også Facebooks adm. direktør, Sheryl Sandberg, har i 2018 fået udbetalt penge til personlig sikkerhed, men beløbet er ikke i nærheden af at være ligeså højt som Zuckerbergs.

Blandt andet Cambridge Analytica-skandalen i fjor har sendt Facebook og Zuckerberg i vælten.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger