ITWatch

Landsretten tager fat på anke i Atea-sag

Atea-sagen kommer for retten igen i denne uge, hvor Østre Landsret skal tage stilling til bestikkelsessagen. Alle fem tiltalte nægter sig skyldige.

Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Claus Hougesen er tidligere topochef i Atea. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Retten i Glostrup dømte dem sidste år skyldige i den såkaldte Atea-sag, men i denne uge begynder ankesagen i Østre Landsret.

Det skriver Børsen.

Alle fem tiltalte nægter sig skyldige i sagen, der er berammet til at løbe over 29 retsdage frem til slutningen af juni.

Bagmandspolitiet vil i forbindelse med ankesagen søge at få flere af de tidligere chefer i Atea og Region Sjælland idømt en strengere fængselsstraf ifølge Børsen.

Dommen i byretten gav tidligere topchef i Atea Claus Hougesen en delvist betinget fængselsdom på ti måneder i byretten, mens tidligere koncerndirektør i it-selskabet Peter Trans fik en delvist betinget fængselsdom på otte måneder i byretten. Tidligere salgschef i Atea Per Andersen blev idømt fængsel i et år.

Tidligere it-driftschef i Region Sjælland René Clausen fik en dom på 1,5 års fængsel, mens tidligere it-direktør i regionen, Michael Jensen, blev idømt en betinget fængselsdom på 40 dage i byretten.

SKI underskriver storaftale med fire leverandører efter flere forhindringer

Felding forklarer Apples fravalg af Atea

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger