ITWatch

Omverdenen lægger pres på toplederes moralske kompas

Investorer, kunder og medarbejdere stiller større krav til, at selskaber overholder både de skrevne og uskrevne regler. Det lægger større pres på topledere som NNIT’s Per Kogut.

PR/NNIT
Foto: PR/NNIT

Omverdenen i form af kunder, politikere, medarbejderne og medier interesserer sig i stigende grad for, om virksomheder har det moralske kompas ordentligt indstillet.

Det viser en rundspørge, som Berlingske har foretaget blandt danske topledere.

Blandt dem er adm. direktør for NNIT, Per Kogut, og han genkender billedet af et øget fokus på selskabets ageren – både efter de skrevne og uskrevne love.

"Man skal selvfølgelig forstå loven, men man skal også forstå alt det uskrevne, og hvad det er for et kodeks, der gælder i markedet. Man er nødt til at have en finger på pulsen og vide, hvordan den slår hos blandt andet kunder, investorer og i medierne," siger Per Kogut til Berlingske om udviklingen, hvor det er hans ansvar, at NNIT ikke kommer galt af sted.

Han peger på, at det ikke blot er kunder, investorer og medier, som har fokus på, om man opfører sig ordentlig som virksomheder. Det gælder i høj grad også medarbejderne, der associerer sig med deres arbejdsplads. Samtidig rummer udviklingen en betydelig puritanisme i Per Kogut øjne, hvor man kan blive stillet til ansvar, der ligger mange år tilbage i tiden.

Kogut om ny strategi: Jeg er ikke typen der venter på problemerne opstår

Her er NNIT's nye topledelse

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger