ITWatch

Apples topchef efterlyser regulering af tech-virksomheder

Det frie marked fungerer ikke godt nok, når det gælder de store tech-giganter, mener Apples topchef, Tim Cook. Der er derfor behov for mere regulering, lyder det.

Foto: Ritzau Scanpix/Bebeto Matthews

Apples øverste chef, Tim Cook, mener, at det er på sin plads, at politikerne laver regulering, når det gælder de store tech-giganter som Apple, Facebook og Google.

Det skriver Berlingske Business.

Udmeldingen kom søndag i et interview på HBO, hvor Tim Cook kaldte en regulering for uundgåelig.

"Generelt er jeg ikke stor tilhænger af regulering. Jeg tror på det frie marked. Men vi er nødt til at indrømme det, når det frie marked ikke fungerer. Og det har ikke fungeret her. Jeg mener, at det er uundgåeligt, at der vil komme en form for regulering," siger Tim Cook.

Tim Cooks udmelding kommer efter en række sager, hvor tech-virksomhederne ikke har kunne passe godt nok på brugernes data, og det er særligt derfor, Tim Cook mener, at der er brug for regulering.

Apples topchef går til angreb på medie og møder dansk opbakning

Hvad sker der, hvis Apple bygger sin iPhone i USA og ikke Kina? 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs