ITWatch

Apple-topchef opfordrer til amerikansk databeskyttelseslov

Apples topchef er begejstret for den europæiske persondatalov og vil have en i USA.

Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez

Apple-topchef Tim Cook opfordrer til en amerikansk databeskyttelseslovgivning svarende til EU's persondataforordning, der også er kendt under forkortelsen GDPR.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Opfordringen kom i en tale ved en privat konference, der var organiseret af EU. I talen fordømte Apple-topchefen selskabers brug og salg af forbrugeres data og sammenlignede det med overvågning.

"Vores egen information - alt fra hverdags til personlig - bliver brugt som våben imod os med militærlignende effektivitet. I dag har markedet udviklet sig til et dataindustrielt kompleks," sagde Tim Cook ved konferencen ifølge Wall Street Journal.

Tim Cooks udtalelser understreger ifølge Wall Street Journal, hvordan Apple forsøger at beskytte sig mod konkurrenter som Facebook og Google, der begge i løbet af de seneste måneder har været i vælten for at dele personlig data om forbrugere.

En del af Apples argumentation består i, at selskabets primære indtægtskilde består af salg af elektronik i stedet for reklamer, hvilket begrænser selskabets incitament til at dele sine kunders oplysninger.

Google og Facebook udviser ligeledes interesse i en omfattende datalovgivning. Blandt andet har Google udgivet en række forslag til en omfattende lovgivning med udgangspunkt i EU's.

USA har - i modsætning til Europa - ikke en eneste omfattende landsdækkende databeskyttelseslov. I stedet skal selskaber, der opererer i USA, tilpasse sig privatlivslove, der varierer fra stat til stat.

/ritzau/FINANS

Apples topchef går til angreb på medie og møder dansk opbakning 

Hvad sker der, hvis Apple bygger sin iPhone i USA og ikke Kina? 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs