ITWatch

Pensionskasser slutter sig til internt oprør mod Facebook-stifter

Mark Zuckerbergs position på toppen af Facebook-imperiet udfordres af aktionærer i selskabet. Flere pensionskasser fører an.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Fire pensionskasser har sluttet sig til et forslag fra andre aktionærer i Facebook, der vil fjerne Mark Zuckerberg fra posten som bestyrelsesformand i selskabet. Det skriver avisen Wall Street Journal.

Mark Zuckerberg er i dag stifter, direktør og bestyrelsesformand i Facebook, hvor han ejer en kontrollerende del af aktierne.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har han 60 procent af stemmerne i selskabet. Dermed kan han ifølge Wall Street Journal ikke fjernes mod sin vilje.

Fondene, der har tilsluttet sig de andre utilfredse aktionærer, dækker blandt andet over New York Citys pensionsfond og en række andre offentlige fonde.

Aktionærerne bag forslaget er utilfredse med Zuckerbergs håndtering af flere højt profilerede sager, skriver Reuters. Der tænkes ifølge Reuters på russiske forsøg på at påvirke valg i USA samt Cambridge Analyticas evne til at skaffe sig data på mediets brugere uberettiget.

Forslaget skal til afstemning på den årlige generalforsamling i maj næste år. Hvis det vedtages, skal en uafhængig bestyrelsesformand udpeges.

Udover pensionskassen fra New York City er der tale om pensionskasser fra Pennsylvania, Rhode Island og Illinois. De tre sidste ejer enten et ukendt eller mindre antal aktier. Det samme gør stilleren af forslaget kapitalfonden Trillium.

Mark Zuckerbergs 'bjørnekram' blev for meget: Derfor blev Instagram-stifterne sure og gik

It-stjernen sagde nej til Facebook: "Det er sjovt at være eftertragtet" 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs