ITWatch

EU indgår stor dataaftale med Japan

Netop afsluttede forhandlinger mellem EU og Japan betyder, at personlige data kan flyde frit mellem de to områder.

BRUXELLES

Tirsdag formiddag, dansk tid, har EU indgået en stor dataaftale med Japan. Den går ud på, at de anerkender hinandens databeskyttelsesregler som værende tilsvarende hinanden, og dermed kan data - også personlige data - flyde frit uden forbehold.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra EU-Kommissionen.

"Data er benzinen i den globale økonomi, og denne aftale vil give mulighed for, at data kan rejse frit mellem os til nytte for både vores borgere og vores økonomier," siger Vera Jourová, der er EU's forbrugerkommissær, i pressemeddelelsen.

De to parter har indgået aftalen som en del af en omfattende handelsaftale, og ifølge Financial Times er det sjældent, at EU går med til sådan en dataaftale, hvor parterne opfattes som ligeværdige.

Japan bliver det tolvte land i verden, som får sådan en aftale med EU, og det er det hidtil største land i den gruppe.

Eksempelvis har USA kun en delvis aftale om udveksling af data, fordi landets regler for databeskyttelse ikke lever op til EU's krav på området.

Aftalen betyder dog ikke, at data kommer til at bevæge sig frit lige med det samme. I første omgang skal Det Europæiske Databeskyttelsesråd give sin holdning til kende.

Det sker ved, at repræsentanter fra medlemslandenes databeskyttelsesagenturer sætter sig sammen og kigger på, hvorvidt de kan give grønt lys. Først når det er sket, kan EU-Kommissionen implementere aftalen.

Brancheorganisation: Jo mere brænde, der kan bæres til bålet, jo bedre

Ny EU-aftale er godt nyt for danske datacentre 

Mere fra ITWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs