ITWatch

Preben Damgaard: Danmark har et stærkt økosystem for iværksættere

Mange iværksættere går efter at lave grundlæggende løsninger, mens andre bygger videre på eksisterende teknologier. Tilsammen skaber det et stærkt økosystem i Danmark, vurderer serieinvestor Preben Damgaard.

Foto: ESKESTAD MIK.jpg

Overordnet set er Danmark begunstiget med en god fødekæde for iværksætteri, vurderer serieinvestoren Preben Damgaard i et længere interview med Børsen.

"Jeg synes, vi har et meget stærkt økosystem i Danmark. Der er rigtig mange, som interesserer sig for at udvikle grundlæggende teknologier og løsninger, men også mange, som lægger sig i slipstrømmen på blandt andet  Microsofts og Googles teknologier inden for services," siger Preben Damgaard og fortsætter:

"Der synes jeg, Danmark gør det rigtigt godt. Og det tror jeg skyldes, at vi har en kultur for at have mange små- og mellemstore virksomheder. Der er rigtig mange iværksættere gemt i os danskere. Og så er vi initiativrige, veluddannede og gode til at arbejde i hold - det er det, der skaber en god virksomhed."

Preben Damgaard tjente sammen med sin bror Erik Damgaard gode penge på ERP-systemet Navision. I 2002 blev det solgt til Microsoft, hvilket indbragt brødrene en mia. kr. hver.

I dag har Preben Damgaard investeret i blandt andet madspilds-appen Too Good To Go og i Dixa, der er specialiseret i kundeservice-software.

Softwareselskab får millioninvestering fra venturefond og kendt it-investor

Quiz: Hvor godt kender du Preben Damgaard? 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs