ITWatch

Minister indkalder til evaluering af Bredbåndspuljen

Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) ønsker fokus på, hvordan Bredbåndspuljens midler målrettes mere mod de tyndt befolkede områder.

Lars Chr. Lilleholt (V) mener, at det er tid til at vurdere, om Bredbåndspuljen lever op til målsætningen. | Foto: /ritzau/Jens Dresling

Efter to uddelingsrunder er tiden kommet til at vurdere, om Bredbåndspuljen fungerer efter hensigten. Derfor har Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt igangsat en evaluering af puljen, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

"Danmarkshistoriens første bredbåndspulje har været en succes i den forstand, at der har været massiv interesse for at søge midlerne fra hele landet. Vi kunne have tømt puljen op til flere gange, hvis alle ansøgninger skulle have haft støtte,” udtaler energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i meddelelsen.

Målet for Bredbåndspuljen har været at skabe hurtige bredbåndsforbindelser i fjerntliggende områder, hvor bredbåndsudbyderne har været tilbageholdende med at investere på kommercielle vilkår.

"Men vi skal også være sikre på, at puljen ikke har bremset udbydernes udrulning af bredbånd på rent kommercielle vilkår. Derfor vil vi gerne have alle med interesse i puljen til at komme med deres bidrag nu," siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Evalueringen blev igangsat 2. oktober med en offentlig høring, og interesserede parter har frist til 23. oktober til at afgive bemærkninger.

I alt er der afsat 200 mio. kr. til Bredbåndspuljen over en fire-årig periode fra 2016-2019. Sidste år lød puljen på 80 mio. kr., mens den fra 2017 og frem er på 40 mio. kr. årligt.

Fokus på tyndt befolkede områder

I 2016 modtog 31 projekter fordelt på 21 forskellige kommuner tilskud fra puljen. Som en konsekvens opnåede 3700 adresser bedre dækning ifølge ministeriet.

Fremadrettet ønsker Lars Chr. Lilleholt fokus på, at Bredbåndspuljens midler ikke skal bruges til projekter med bredsbåndsudrulning i tætbebyggede byområder.

"Hvis vi fastholder midlerne til 2018-2019, er det skal vi derfor se på, hvordan vi kan få kriterierne målrettet mere mod de tyndt befolkede områder, som vi havde i tankerne, da puljen blev skabt. Det vil jeg tage op med de politiske partier bag puljen sidst på året, når evalueringen er færdig," udtaler energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i meddelelsen.

Dækning er det store politiske tema op til teleforliget 

Politikere vil have bedre overblik over investeringer forud for teleforlig  

Mere fra ITWatch

Ciscos danske topchef stopper

Efter 17 år i koncernen forlader Cisco Danmarks adm. direktør nu posten. Vil søge nye muligheder uden for virksomheden, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs