Kristian Jensen afviser hårdere beskatning af Google og Facebook

Trods Facebook og Googles skattebetalinger på næsten nul procent forkaster finansminister Kristian Jensen (V) nyt skattetiltag inden for EU.
Foto: /ritzau/Jens Henrik Haugaard/Arkiv
Foto: /ritzau/Jens Henrik Haugaard/Arkiv

0,82 pct. betalte Google forrige år i skat af sit overskud inden for EU. Den procentsats formåede Facebook at overgå med en skattebetaling på 0,03 pct. af sit overskud inden for EU. Det viser en rapport, som EU for nylig har offentliggjort.

Alligevel vægrer finansminister Kristian Jensen (V) sig mod et tiltag, der skal gøre op med de globale tech-selskabers skattemæssige krumspring. Det skriver Politiken.

På et møde mellem EU-landenes finansministre afviste Kristian Jensen på Danmarks vegne at støtte et forslag om at beskatte de globale techselskaber omsætning.

"Jeg er altid skeptisk over for nye skatter, og jeg synes, at Europa er hårdt nok beskattet i forvejen," sagde Kristian Jensen efter mødet til finansmediet Bloomberg ifølge Politiken.

Med afvisningen lægger regeringen dermed Danmarks holdning på linje med skattelylande som Luxembourg og Malta.

Forslaget om at beskatte techselskabernes omsætning er blevet stillet af Frankrig og har indtil videre fået opbakning fra Tyskland, Italien, Spanien, Østrig, Bulgarien, Grækenland, Portugal, Rumænien og Slovenien.

Frankrig presser på for europæisk skat på teknologivirksomheder

Tænketank: Fintech er en hastesag for EU 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også