ITWatch

Norge opretter 500 nye it-studiepladser

Det norske undervisningsministerium meddeler, at man gør en midlertidig ordning med ekstraoptag på de it-faglige uddannelser permanent i et forsøg på at modarbejde manglen på arbejdskraft og tilfører dermed 500 nye studerende hvert år.

Foto: Colourbox

Den norske stat sætter hårdt ind mod den stigende mangel på it-fagligt uddannede og gør en ellers midlertidig ordning om at ekstraoptage 500 studerende på de it-faglige uddannelser permanent fra næste år.

Det skriver det norske medie Digi.no.

Ordningen var tidligere struktureret, så der hvert fjerde år ville blive optaget 500 ekstra studerende, mens man de efterfølgende tre år ville holde det nuværende niveau. Ordningen er dog nu gjort til fast praksis, hvilket betyder 500 nye studiepladser hvert år. Dermed firedobler man reelt set ekstraopptaget af studerende, som ville blive tilført de it-faglige uddannelser set over en fireårig periode.

I år optog de norske it-uddannelser 3156 studerende, mens 1508 fik afslag. Fra næste vil optaget dermed nærmere ligge på over 3600 it-studerende.

Fra IKT Norge, interesseorganisation for den norske it-branche, er man tilfredse med, at optaget stiger, men påpeger at det er nødvendigt med et højere optag, hvis man skal imødegå manglen på it-faglige kompetencer i samfundet.

"Du er nødt til effektivt at fordoble antallet af elever i de kommende år for at imødekomme efterspørgslen i samfundet. Vi er kritisk underbemandet," forklarer Heidi Austlid fra IKT Norge.

Udskældt it-uddannelse skæres kraftigt til 

ITU byder rekordmange nye studerende velkommen 

It-selskab bruger sommerkurser til at kapre studerende 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs