ITWatch

Teknologikæmper vil have strammere privatlivspolitik

Det er for let for myndighederne at kræve data udleveret, mener verdens største teknologiselskaber.

Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez

14 amerikanske tech-virksomheder har kontaktet USA's højesteret, fordi det i deres øjne er for let for myndighederne at kræve data udleveret fra virksomhederne.

Det skriver Version2 med henvisning til the Wired.

Det er bl.a. Google, Apple, Facebook og Microsoft, som har henvendt sig for at sørge for, at der skal dommerkendelse til, hvis myndighederne vil have eksempelvis lokationsdata udleveret.

Selskaberne argumenterer med, at den amerikanske stat tager afsæt i love fra 1970'erne for at forsvare, hvad selskaberne mener, er en overtrædelse af artikel 4 i den amerikanske forfatning.

Ifølge Version2 bunder henvendelsen bl.a. i, at det efterhånden er blevet en god forretning for en række virksomheder at tilbyde privatlivsbeskyttelse.

Skat fører ikke tilstrækkeligt tilsyn med underleverandører

Sikkerhedsdirektør advarer: Hackere skyder med spredehagl 

Mere fra ITWatch

Penneo øger omsætning og underskud

Tech-selskabet, der i april flyttede fra First North til hovedbørsen, gik markant frem i første kvartal. Selskabet venter at investere massivt i at udvide, og nedjusterer derfor forventningerne til driftsindtjening markant.

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Hollandsk tech-investor retter blikket mod Danmark

Med en ny milliardfond i ryggen har den hollandske investor Endeit Capital fokus på at interessante investeringsemner på det danske marked. ”Vi har været og er i dialog med danske iværksættere,” lyder det fra Endeits nordiske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs