USA vil skærpe sikkerhedskravene til IoT-produkter

Risikoen for hackerangreb på IoT-enheder har fået amerikanske politikere til at fremsætte et lovforslag, der skal standardisere kravene til sikkerheden.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I takt med at alt fra køleskabe og lamper til hoveddørlåse og biler bliver forbundet med internettet, stiger risikoen for, at ondsindede hackerangreb kan paralysere hele samfund. Det stiller større krav til it-sikkerheden i de såkaldte Internet of Things-produkter.

Derfor har fire medlemmer af det amerikanske senat fremsat et lovforslag, der skærper minimumskravene til sikkerheden i IoT-produkter i USA. Det skriver Mandag Morgen.

"Jeg har længe været bekymret for, at alt for mange enheder, der kan forbindes til internettet, bliver solgt uden tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger," udtalte Mark R. Warner, demokratiske senator i Virginia, i forbindelse med fremlæggelsen af lovforslaget ifølge Mandag Morgen.

Konkret omfatter lovforslaget kun IoT-enheder, der sælges til den amerikanske stat, som i 2018 forventes at bruge på 100 mia. dollar på digitalisering og it-udstyr.

Kravene indebærer blandt andet, at softwaren i produkterne skal kunne opdateres, og at det skal bliver lovligt at hacke IoT-produkter for at afsløre sikkerhedsproblemer og afrapportere dem til producenterne.

Ny teknologisk storsatsning på IoT skal give ISS et forspring 

Dansk IoT-startup bliver del af eftertragtet accelerator i USA 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr

Softwareboss glæder sig til degradering

For abonnenter