ITWatch

Samsung-chef risikerer 12 års fængsel for rolle i bestikkelsesskandale

Anklager kræver næstformand i Samsung og enearving til det sydkoreanske tech-selskab idømt lovens strengeste straf. 

Foto: /ritzau/AP/Kwon Hyun-goo/

Enearvingen til det mægtige Samsung-konglomerat Lee Jae-Yong risikerer at se frem til en længere årrække bag tremmer, hvis han bliver kendt skyldig for sin rolle i en større bestikkelsesskandale i Sydkorea. Det skriver Bloomberg.

Anklageren i sagen, Park Young-soo, kræver, at Samsung-arvingen Lee Jae-Yong, der også er næstformand i selskabet, idømmes en straf på 12 års fængsel.

Lee Jae-Yong er beskyldt for at bestikke en nær fortrolig til tidligere præsident Park Geyn-hye, der har måttet gå af som en konsekvens af sagen. Han nægter sig skyldig i sagen, der ventes afgjort 25. august.

Til trods for at sagen kaster skygger over selskabet har Samsung Electronics, som er verdens største producent af mobiltelefoner og hukommelseskort, har aldrig før tjent så mange penge som i andet kvartal i år. Fra april til udgangen af juni et overskud efter skat på 10,8 billioner won, svarende til godt 61,5 mila. kr.

Tæt på fordobling af overskud sikrer Samsung rekord 

Samsung genanvender "bombetelefoner" 

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs