ITWatch

Samsung-chef risikerer 12 års fængsel for rolle i bestikkelsesskandale

Anklager kræver næstformand i Samsung og enearving til det sydkoreanske tech-selskab idømt lovens strengeste straf. 

Foto: /ritzau/AP/Kwon Hyun-goo/

Enearvingen til det mægtige Samsung-konglomerat Lee Jae-Yong risikerer at se frem til en længere årrække bag tremmer, hvis han bliver kendt skyldig for sin rolle i en større bestikkelsesskandale i Sydkorea. Det skriver Bloomberg.

Anklageren i sagen, Park Young-soo, kræver, at Samsung-arvingen Lee Jae-Yong, der også er næstformand i selskabet, idømmes en straf på 12 års fængsel.

Lee Jae-Yong er beskyldt for at bestikke en nær fortrolig til tidligere præsident Park Geyn-hye, der har måttet gå af som en konsekvens af sagen. Han nægter sig skyldig i sagen, der ventes afgjort 25. august.

Til trods for at sagen kaster skygger over selskabet har Samsung Electronics, som er verdens største producent af mobiltelefoner og hukommelseskort, har aldrig før tjent så mange penge som i andet kvartal i år. Fra april til udgangen af juni et overskud efter skat på 10,8 billioner won, svarende til godt 61,5 mila. kr.

Tæt på fordobling af overskud sikrer Samsung rekord 

Samsung genanvender "bombetelefoner" 

Mere fra ITWatch

Visma opruster i kommunerne og køber Sofus

Den opkøbsivrige norske Visma-koncern køber nu Aarhus-virksomheden Sofus Døgndata, der leverer cloud-løsninger til daginstitutioner. Selskabet venter flere opkøb på området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs