Dansk Energi: Bredt teleforlig vil gavne både land og by

Erhvervsorganisationen Dansk Energi appellerer til politikerne på Christiansborg om at sikre landet et bredt teleforlig, når forhandlingerne starter til efteråret. "Mange steder kæmper tusinder med dårligt bredbånd," lyder det fra organisationen.
Vicedirektør i Dansk Energi, Anders Stouge. | Foto: PR/Dansk Energi
Vicedirektør i Dansk Energi, Anders Stouge. | Foto: PR/Dansk Energi

Et bredt teleforlig under efterårets kommende forhandlinger er nødvendigt, hvis Danmark ikke skal gå glip af "vækst for milliarder af kroner og titusindvis af danske arbejdspladser", lyder opråbet til de danske politikere fra Dansk Energi.

I et debatindlæg i Jyllands-Posten skriver vicedirektør i Dansk Energi Anders Stouge, at der, trods mange store investeringer i hurtigere bredbåndsforbindelser i de senere år fra især private selskaber, stadig er lang vej igen.

"Selv om der årligt tilsluttes over 50.000 husstande og virksomheder til bedre bredbånd, er vi som samfund slet ikke i mål. Mange steder kæmper tusinder med dårligt bredbånd – både i by- og landområder," skriver han.

Vicedirektøren appellerer i indlægget for et bredt forlig, da det vil skabe større sikkerhed om investeringerne i den digitale infrastruktur. Ifølge Anders Stouge skal der "stås vagt om den private virkelyst", så investeringerne i den digitale infrastruktur drives frem af markedet, hvor det offentlige som udgangspunkt kun træder til i de tilfælde, hvor markedet ikke selv rækker. På den måde vil alle dele af Danmark blive dækket af hurtigt bredbånd, som teleforliget lægger op til.

Dansk Energi: Ingen grund til stram regulering af fibernettet 

"It-ingeniører er fremtidens helte" 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea