Statens IT vil spare penge og strømline krav til leverandører i outsourcing-kontrakter

Frem mod 2021 overtager Statens IT driftsansvaret for it i alle ministerier og en lang række styrelser. Nye og genudsendte kontrakter vil give store besparelser, forventer vicedirektør.
Statens IT overtager i løbet af de kommende år it-driftsansvaret i samtlige ministerier og en række styrelser. | Foto: /ritzau/Jens Dresling/
Statens IT overtager i løbet af de kommende år it-driftsansvaret i samtlige ministerier og en række styrelser. | Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Bedre overblik over statens outsourcede it-kontrakter og lavere priser. Sådan lyder forventningerne til resultatet, når Statens IT frem mod 2021 overtager it-driftsansvaret i en række ministerier og styrelser. Det skriver Version2.

"Vores kunder har sparet over 50 procent på outsourcing-kontrakterne, efter vi har lavet genudbud," siger Søren Ulrich Vulff, der er vicedirektør i Statens IT, til Version2.

Udover at give en strammere styring med it-leverandørerne, så man herhjemme undgår at havne i en lignende situation, som den svenske Transportstyrelsen står i, efter medarbejdere hos it-leverandøren IBM har haft fri adgang til klassificerede oplysninger, forventer Søren Ulrich Vulff, at den nye struktur vil give en masse stordriftsfordele og højne fagligheden i udbudskriterierne.

Statens IT overtog i 2010 it-driftsansvaret i otte ministerier og flere styrelser. Tidlgere på året besluttede regeringen at udvide paletten, så Statens IT i løbet af de kommende år får resten af ministerierne og statslige styrelser under sine vinger. Eneste undtagelser er Forsvaret, Rigspolitiet og Skat.

Det offentlige mangler it-ekspertise 

Pris og kvalitetsløft sikrede KMD ordre på statsligt budgetsystem 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også