ITWatch

Dansk Erhverv: Der er behov for en digital Genève-konvention

Ødelæggende cyberangreb, som det der senest har ramt Mærsk, kræver handling fra myndighedernes side, mener erhvervsorganisationen.

Foto: Finn Frandsen/POLFOTO/arkiv

Først spredte Wannacry-virussen global skræk, og senest har den såkaldte Petya-ransomware blandt andre lagt Mærsks it-systemer ned.

Konsekvenserne af cyberangreb er så store og alvorlige, at der er behov for et et fælles indgreb, der forhindrer staters efterretningstjenester i at udnytte huller og svagheder i it-systemer, lyder det fra Dansk Erhverv. Det skriver Politiken.

"Vi ser ustabile lufthavne og mennesker, der ikke kan købe rugbrød og få diesel til deres traktor, fordi NSA har været med til at opfinde et cybervåben, der nu bruges af ukendte gerningsmænd. Der må laves en digital Genève-konvention, der siger, at stater ikke må angribe civile eller være medskyldige i angreb på civile," siger Janus Sandsgaard, digitaliseringschef i Dansk Erhverv, til Politiken.

Det vil dog have lange udsigter, hvis stater skal nå til enighed om en digital udgave af Genève-konventionen, mener Jeppe Teglskov Jacobsen, der forsker i staters offensive cyberkapabiliteter på Dansk Institut for Internationale Studier. Det er nemlig vidt forskellige interesser, som præger parterne, og forskeren spår, at det vil tage 10-15 år at nå frem til en fælles aftale.

Mæglere spår prisstigninger på it-forsikringer 

It-eksperter efter kæmpe hackerangreb: "Ingen virksomheder kan vide sig sikre" 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs