ITWatch

Hunger efter it-ansatte i finanssektoren får lønninger til at boome

It-kompetencer er i så høj kurs i finanssektoren, at lønningerne skyder kraftigt i vejret. Det skaber frygt for flaskehalse og lønpres hos BEC-chef.

Kurt Nørrisgaard er adm. direktør for BEC. | Foto: PR

Efterspørgslen på medarbejdere med it-kompetencer i finanssektoren driver lønningerne i vejret. Det skriver Børsen.

Den udfordring har blandt andre ramt datacentralen BEC, der som konsekvens har måttet opgive jobkandidater, fordi lønudgifterne blev for store. Det går ikke blot ud over BEC's men hele Danmarks konkurrenceevne, frygter adm. direktør i fintech-virksomheden Kurt Nørrisgaard.

"Jeg kan være bekymret for, om Danmark går glip af den næste Skype, Endomondo eller Mobilepay, hvis efterspørgslen efter it-kompetencer fortsætter med at vokse hurtigere end udbuddet, og Danmarks i forvejen pæne it-lønninger stikker af i forhold til andre lande. Jo højere udviklingsomkostninger, jo mindre tør man tage en chance og investere i nye, innovative løsninger. Det gælder små startups, og det gælder store fintech-virksomheder som BEC," siger Kurt Nørrisgaard til Børsen.

BEC vil ansætte 90 nye it-medarbejdere i løbet af 2017. Ifølge tal fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening FA er antallet af it-ansatte i finanssektoren vokset med 19 pct. på fire.

It-sektoren vokser mere end dobbelt så meget som resten af arbejdsmarkedet 

"Det er softwareudviklerne der har lønfesten" 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs